1 csomag vajas-leveles tészta (fagyasztott)
3 alma
5 evőkanál cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál citromlé
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivágjuk. Feltesszük a vizet főni a 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, és a forrásban levő vízbe tesszük 2 percre, csak addig, hogy könnyen lehessen hajlítani. Leszűrjük róla a vizet.
A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Megszórjuk a cukor, fahéj, citromhéj keverékkel. A csíkokat jobbról balra kirakjuk az almaszeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. Mehet a sütőbe.
Kb 20-25 perc alatt megsül.
A gesztenyéket minimum 2 órára vagy egy éjszakára vagy egész napra áztassuk vízbe. Ezután egyesével X-alakot vagdossunk az oldalára. Tegyük sütőparírral bélelt tepsire, fedjük le...
Elkészítési idő: 2 nap Nehézség: Könnyűmájat abálni(belül rózsaszínűre), szalonnát abálni, húst főzni.Abalében állni hagyni.Darálni. citrom, kevés cukor, 1 tojás. Vékonybélbe tölteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást verd fel, adj hozzá sót, borsot, a palacsinta sütőt kend ki olajjal, forrósítsd fel, és mintha palacsintát sütnél öntsd rá a tojást, oszlasd el, hagyd sülni az egyik oldal...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A húst 2 mm-es csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a répát gyufaszálnyira metéljük. A kókuszzsíron megpároljuk az újhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű