1 l tej,
20 dkg cukor-ízlés szerint
16 evőkanál búzadara,
mazsola ízlés szerint,
vaníliaaroma,
A panírozáshoz:
liszt,
tojás-tettem bele só helyett egy kis porcukrot.
zsemlemorzsa.
A szokásos módon a megadott hozzávalókkal készítünk egy kemény tejbegrízt. Amikor kihűlt kiborítjuk egy deszkára vagy sütőpapírra. Elegyengetjük, hogy egyforma vastagságú legyen és vizes késsel tetszőleges nagyságúra vágjuk fel.Vizes késsel emeljük fel a deszkáról, hogy szét ne essen. Ezután a szokásos módon panírozzuk-a tojásba tettem egy kis porcukrot és közepes lángon bő olajban kisütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, lekvárt tehetünk mellé.
Finom desszertnek, vagy csak símán egy nasinak is. ebből az adagból egy 4 fős családnak is elég adag jön ki.
Jó étvágyat kívánok.
Egy nem túl mély lábosban vizet forralunk. Közben egy (grill) serpenyőt közepesen magas lángon hevítünk. Meglocsoljuk a kenyerek egyik oldalát ½ - ½ evőkanál olajjal, és a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesA tojásokat feltörjük egy tálba.Hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és kikeverjük egy villával.Öntsük a keveréket a forró serpenyőbe.Pár perc múlva, mikor átsült, a széleinél el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű