1 l tej,
20 dkg cukor-ízlés szerint
16 evőkanál búzadara,
mazsola ízlés szerint,
vaníliaaroma,
A panírozáshoz:
liszt,
tojás-tettem bele só helyett egy kis porcukrot.
zsemlemorzsa.
A szokásos módon a megadott hozzávalókkal készítünk egy kemény tejbegrízt. Amikor kihűlt kiborítjuk egy deszkára vagy sütőpapírra. Elegyengetjük, hogy egyforma vastagságú legyen és vizes késsel tetszőleges nagyságúra vágjuk fel.Vizes késsel emeljük fel a deszkáról, hogy szét ne essen. Ezután a szokásos módon panírozzuk-a tojásba tettem egy kis porcukrot és közepes lángon bő olajban kisütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, lekvárt tehetünk mellé.
Finom desszertnek, vagy csak símán egy nasinak is. ebből az adagból egy 4 fős családnak is elég adag jön ki.
Jó étvágyat kívánok.
A paradicsomból tegyünk félre pár darabot, a többit pedig daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot nagyjából vágjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és beleolvasztjuk a csokoládét. Összekeverjük a többi hozzávalót és azt a keveréket is hozzáadjuk csokis tejszínhez. Ezt a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet és a vajat robotgépben addig keverjük, amíg finom morzsalékos nem lesz. Hozzáadunk 2 evőkanál hideg vizet és addig keverjük, amíg tésztává nem áll össze. (Ha szükséges mé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű