A piskótához
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 evőkanál finomliszt
1 csipet só
A krémhez
25 dkg mascarpone
3 ek narancslekvár
3 ek cointreau
1 narancsból nyert narancshéj
1 narancsból nyert narancslé
A piskótához
1.Szétválasztjuk a hat darab tojást, majd a sárgáját a cukorral habos állagúra keverjük.
2.Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10-15 percig, fehéredésig keverjük.
3.A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd ehhez 2-3 adagban hozzákeverjük a sárgáját. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
4.A lisztet beleszitáljuk a tojásokba, majd ezt is óvatosan kikeverjük.
5.A tortaformába öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük!
A krémhez
1.Minden hozzávalót beleteszünk a mascarpone-be, és alaposan elkeverjük.
2.A kihűlt piskótára halmozzuk a krémet, és reszelt narancshéjjal díszítjük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x34 cm
A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, beletesszük a kakaót és felváltva a lisztet meg a tojások keményre vert fehérjét. Egy kisebb kizsírozott, kilisztezett t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a vízzel apránként hozzáadva habosra keverjük. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és lassú tűznél sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Tészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű