1 dl kókusztej
1 dl víz
1 teáskanál instant kávépor
1 kávéskanál rumaroma
1 teáskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál frissen reszelt vagy őrölt szerecsendió
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
50 ml vizet felforralunk, majd abba a pohárba öntjük, amelyikben tálaljuk, feloldjuk benne az instant kávéport.
Kis edénybe beleöntjük a másik 50 ml vizet, a kókusztejet, a rumaromát, a vaníliaaromát, a fahéjat, a tojássárgáját és a mézet, majd kézi habverővel alaposan összekeverjük. Felforraljuk folyamatos keverés mellett, majd hozzáöntjük a forró kávéhoz.
Elkeverjük, a tetejét megszórjuk szerecsendióval.
http://pocakpanna.blogspot.hu/
Forró, illatos, kávés tojáslikőr, mely nem csak desszertek tökéletes kísérője, hanem fantasztikus karácsonyi hangulatfokozó is. Karácsony reggelén ünnepi lélekmelegítő egy kis aprósütemény mellett. Alkohol-, cukor- és laktózmentes.
A B-52-t jellemzően shotos pohárban (kis csőpohár) szolgáljuk fel. Előbb a Kahlúát öntjük bele, majd a Bailey’s-t, végül a tetejére a harmadik összetevőt (ízlés szerint változhat),...
Elkészítési idő: 15 percA turmixgépe beleöntjük az áfonyát, hozzáadjuk a tejet, joghurtot, mézet, majd hagyjuk, hogy a többit a gép intézze. Ha picit tartalmasabbra vágyunk, mehet bele egy kis zabpehely i...
Elkészítési idő:Ezt egy nagyobb üvegbe teszed és kevergeted(időnként). Kb.2-3 hét után leszűröd és üvegbe bedugaszolod. Vírus és baktérium ölő és még ráadásul finom is.
Elkészítési idő: