menu

Családireceptkönyv.hu

Alkoholmentes tojáslikőr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl kókusztej
1 dl víz
1 teáskanál instant kávépor
1 kávéskanál rumaroma
1 teáskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál frissen reszelt vagy őrölt szerecsendió
1 tojássárgája
1 evőkanál méz

Elkészítés:




50 ml vizet felforralunk, majd abba a pohárba öntjük, amelyikben tálaljuk, feloldjuk benne az instant kávéport.

Kis edénybe beleöntjük a másik 50 ml vizet, a kókusztejet, a rumaromát, a vaníliaaromát, a fahéjat, a tojássárgáját és a mézet, majd kézi habverővel alaposan összekeverjük. Felforraljuk folyamatos keverés mellett, majd hozzáöntjük a forró kávéhoz.

Elkeverjük, a tetejét megszórjuk szerecsendióval.

http://pocakpanna.blogspot.hu/

Trükkök, tippek, praktikák:


Forró, illatos, kávés tojáslikőr, mely nem csak desszertek tökéletes kísérője, hanem fantasztikus karácsonyi hangulatfokozó is. Karácsony reggelén ünnepi lélekmelegítő egy kis aprósütemény mellett. Alkohol-, cukor- és laktózmentes.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frosty
Frosty

A hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Pohárba töltve, szívószállal tálaljuk.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mangó-alma koktél
Mangó-alma koktél

A nagy mangó felét meghámozzuk (azért írom, hogy nagy, mert valahol kicsiket árulnak...), összedaraboljuk (inkább lenyestem...). Az almának csak a magházát szedjük ki, a héja mara...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Alkoholmentes fűszeres melegítő ital
Alkoholmentes fűszeres melegítő ital

A narancslevet, vagy a narancsok kifacsart levét a fahéjjal és szegfőszeggel együtt kb. 5 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. Közben a teát 5-6 dl forró vízzel elkészítjük és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Gyömbérszörp
Gyömbérszörp

A gyömbért a citromszeletekkel egy nagy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk fél liter vizet és a n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk