2,5 kalóriaszegény almalé
1 rúd fahéj
1 db alma
1 evőkanál pálinka
Felforralunk 2,5 dl kalóriaszegény almalevet, félrehúzzuk. Belekeverünk 1 fahéjrudat, néhány almakockát, 1 evőkanál pálinkát, és tálaljuk
Narancsos puncs Alaposan megmosunk 1 citromot és 1 narancsot, és a héjukat lereszeljük. Felforralunk 3 dl vizet a gyümölcsök héjával, 1/2 rúd félbevágott vaníliával és 2 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzöld kardamomot kicsit megtörjük, a vaníliát felhasítjuk, és a többi fűszerrel együtt a vodkához adjuk. Az üveget lezárjuk, két hétig állni hagyjuk, és naponta felrázzuk. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 liter vizet felforralunk 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizáljuk, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntünk 1 liter vizet (vigyázzunk, mert fröcskölhet)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig melegítjük, míg aranyszínű folyammá nem olvad. Húzzuk félre a tűzről, hagyjuk két-háro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű