50 dkg félzsíros tehéntúró
10 dkg zabpehely 3 db tojás
4 dkg zsemlemorzsa
2 dkg Rama margarin
1 dl 12%-os tejföl
reszelt citrom héja
folyékony édesítôszer
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük.
Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévô sós vízben kifôzzük.
A zsemlemorzsát egy teflonserpenyôben enyhén megpirítjuk, a tûzrôl lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat.
Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítôszerrel.
1 adag (5 db) tápanyagtartalma: 441 kcal,
29,7 gr fehérje, 20,9 gr zsír, 29,2 gr szénhidrát
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. A liszthez hozzáadjuk a hozzávalókat, és a megkelt élesztővel együtt összedolgozzuk. A sütőformát kikenjük olajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet öntve hozzá puhára pároljuk. Konzerv helyett használhatunk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKrumplit sós vízben megfőzni, megtörni, hűlni hagyni, sót bele tenni, és annyi lisztet, hogy jó állagú legyen. 2 gombócba elnyújtani, jól belisztezni, csíkokra vágni, apróra darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, eldaraboljuk és puhára főzzük, nyomóval pépesre törjük. 2. Liszttel és élesztővel összedolgozzuk, fél órát állni hagyjuk, majd ízlés szerinti formák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű