50 dkg félzsíros tehéntúró
10 dkg zabpehely 3 db tojás
4 dkg zsemlemorzsa
2 dkg Rama margarin
1 dl 12%-os tejföl
reszelt citrom héja
folyékony édesítôszer
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük.
Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévô sós vízben kifôzzük.
A zsemlemorzsát egy teflonserpenyôben enyhén megpirítjuk, a tûzrôl lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat.
Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítôszerrel.
1 adag (5 db) tápanyagtartalma: 441 kcal,
29,7 gr fehérje, 20,9 gr zsír, 29,2 gr szénhidrát
Sütés előtt elkészítjük a fokhagymalevet, hogy legyen ideje összeérni. Az élesztőt a vízben simára keverjük ki. A hozzávalókat összekeverjük és fél órán keresztül letakarva kelesz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesRugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kinyújtjuk vékony lapnak, és megkenjük vajjal.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször tejbe áztatjuk a kenyeret és kicsit állni hagyjuk. A finomra aprított fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát a húshoz adjuk, valamint belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Bele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk. Mind 2-t kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másikat a tepsibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű