60 dkg erdei gomba vegyesen - 2-3 féle
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl zsíros tejföl
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi kakukkfű
só, frissen őrölt bors
olaj, zsiradék
A gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel egységes méretű részekre. A hagymát kockázd apróra, majd egy serpenyőben fonnyaszd meg a zsiradékon. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a pirospaprikát, add hozzá a gombákat, fűszerezd meg, majd főzd puhára az egészet.
Amikor már a gombák szépen megfőttek, a lisztet keverd el a tejföllel, majd szedj hozzá némi levet a gomba szaftjából, keverd el, és utána gyors mozdulatokkal add a gombapörköltedhez. Ha mindezzel végeztél, kész is vagy.
A répát, és a cukkinit lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk. Közben apróra vágjuk a vöröshagymát, a petrezselyem zöldet, és a mentát. A levétől kinyomkodott répát és cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, és egy kanál segítségével vájjuk ki a belsejét a szélektől 1 cm-ig. A kivágott padlizsánhúst aprítsuk fel és egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricapelyhet hűtőtasakba tesszük, és nyújtófával összetörjük. Elvegyítünk 5 dkg lisztet az őrölt paprikával, egy kevés sóval és borssal. A tojásokat habosra keverjük, majd ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. 2.A különböző magvakat száraz serpeny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű