500 ml 3,5 %-os tej
250 ml habtejszín (30-32%-os)
2 db vaníliarúd (belseje és héja)
100 g porcukor
5 db tojássárgája
250 ml rum - fehér
150 g porcukor
A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral.
Felforraljuk, majd félretesszük.
A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.
Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, golyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.
Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)
Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.
Minimum fél nap hűtés után elégedetten fogyasszuk az elkészült tojáslikőrt. Igazán tökéletes egy hét múlva lesz.
- A sárgarépát 1 liter vízben megfőzzük,majd a többi gyümölccsel pürésítjük - Ha kihűlt hozzáadjuk a narancslevet és a maradék vizet - Üvegbe töltve hűtőben tároljuk
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA fagyaszott epret és banánt hagyjuk kissé kiengedni, ezután a gyümölcslével összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, friss eperrel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szörp elkészítése az ideális hársfa kiválasztásával kezdődik. A kiválasztásnál az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni: ne legyen forgalmas út mentén, mert a virágzat sze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű