menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes tojáslikőr


Írta:

Elk. idő: 25perc
Adag: 12 dl
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 ml 3,5 %-os tej
250 ml habtejszín (30-32%-os)
2 db vaníliarúd (belseje és héja)
100 g porcukor
5 db tojássárgája
250 ml rum - fehér
150 g porcukor

Elkészítés:




A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral.

Felforraljuk, majd félretesszük.

A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.

Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, golyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.

Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)

Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.

Minimum fél nap hűtés után elégedetten fogyasszuk az elkészült tojáslikőrt. Igazán tökéletes egy hét múlva lesz.

A tökéletes tojáslikőr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyömbéres-fahéjas gin tonic
Gyömbéres-fahéjas gin tonic

A poharat megtöltjük jéggel, majd néhány percig így hűtjük. Leszűrjük róla a vizet, és beleöntjük a gint. A szeletelt gyömbért megtörjük, és a ginhez adjuk. Fahéjsziruppal és li...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres likőr.
Fűszeres likőr.

Elkészítése: A gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk! ) A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperlikőr Niki konyhájából
Eperlikőr Niki konyhájából

Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk, beteg részt kivágjuk, ha van. Egy 4 literes befőttes üvegbe tesszük, majd összetörjük krumplitörővel. Ráöntjük a cukrot. A cukor mennyi...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nagymama pálinkája
Nagymama pálinkája

Ezt egy nagyobb üvegbe teszed és kevergeted(időnként). Kb.2-3 hét után leszűröd és üvegbe bedugaszolod. Vírus és baktérium ölő és még ráadásul finom is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk