menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes tojáslikőr


Írta:

Elk. idő: 25perc
Adag: 12 dl
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 ml 3,5 %-os tej
250 ml habtejszín (30-32%-os)
2 db vaníliarúd (belseje és héja)
100 g porcukor
5 db tojássárgája
250 ml rum - fehér
150 g porcukor

Elkészítés:




A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral.

Felforraljuk, majd félretesszük.

A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.

Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, golyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.

Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)

Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.

Minimum fél nap hűtés után elégedetten fogyasszuk az elkészült tojáslikőrt. Igazán tökéletes egy hét múlva lesz.

A tökéletes tojáslikőr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Woo Woo koktél
Woo Woo koktél

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodzalé mentával és naranccsal
Bodzalé mentával és naranccsal

A virágokról lemosom a port, majd a többi hozzávalóval üvegbe teszem. Felöntöm vízzel és hűvös kamrában három napig hagyom állni. Leszűröm, üvegekbe töltöm és hűtőben tárolom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejlimonádé
Tejlimonádé

Összekeverjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Sárgabarack szörp Piroskától
Sárgabarack szörp Piroskától

A sárgabarackot meghámozzuk és kimagozzuk, majd botmixerrel pürésítjük. Aztán a sárgabarackot a vízzel feltesszük főni, majd 2-3 percig forraljuk. Miután levettük a tűzről hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk