500 ml 3,5 %-os tej
250 ml habtejszín (30-32%-os)
2 db vaníliarúd (belseje és héja)
100 g porcukor
5 db tojássárgája
250 ml rum - fehér
150 g porcukor
A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral.
Felforraljuk, majd félretesszük.
A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.
Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, golyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.
Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)
Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.
Minimum fél nap hűtés után elégedetten fogyasszuk az elkészült tojáslikőrt. Igazán tökéletes egy hét múlva lesz.
A beleteszünk egy hatalmas csokor citromfüvet egy lábasba és felöntjük vízzel. Hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk. Másnap 10-15 percig felforraljuk, majd finom szűrőn szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. A gyömbért, a cukrot (vagy mézet) és a citrom levét (ha kezeletlen citromot kapunk, a héját is) egy lábasba tesszük. Felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jó minőségű sűrű tejszín, tojássárgája, és a legvégén kis zsíros tejjel feleng...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűüvegekbe fejtve hűvös helyen tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű