25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
1 citrom leve
2 dl áfonyalé
4 evőkanál méz
4 dl ásványvíz
jégkocka
Összeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel.
Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Egy fazékban a tejet feltesszük melegíteni. Közben beletördeljük a csokit, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a kávét és a rumaromát. Amikor már elolvadt a csokoládé, ak...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fügét befőttes üvegbe vagy zárható üvegbe tesszük. Ráöntjük a narancsszörpöt és a citromlevet, beleszórjuk a fűszereket meg az édesítőt (vagy cukrot). Annyi vodkával töltjük meg...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsvízhez 3 dl-es befőttesüveget készítek elő, és forró vízzel átöblítem. A hámozott almát és datolyát az üvegbe töltöm, a szájáig töltöm tisztított/forralt, szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandula héját, forró víz segítségével eltávolítjuk. A tejet egy egy kis edényben felmelegítjük, beletesszük a datolyát, a mandulát és a fűszereket. Felforraljuk, és kis lángon k...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű