A húshoz
300 g csirkemell filé
A páchoz
1 csapott teáskanál fahéj (őrölt)
1 csapott teáskanál holland kakaópor
1 csapott teáskanál barnacukor
0.5 teáskanál chili pehely
4 csipet só
3 szál bors - fekete (tört)
1 teáskanál balzsamecet
3 teáskanál olívaolaj
A szószhoz
1 db lime lé
2 evőkanál vaj (olvasztott)
1 csipet bors - fekete (tört)
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 csipet chili pehely
A páchoz összekeverjük a fűszereket egy tálban, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és az olívaolajat.
A húst 2-3 darabra vágjuk és 30 percre a pácba forgatjuk.
Grillserpenyőben elkezdjük sütni a húst. Először 2-2 percig magasabb hőfokon mindkét oldalát, majd alacsonyabb fokon puhára sütjük.
Közben az olvasztott vajat elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, 1/2 lime kifacsart levével, borssal és a chilipehellyel.
Mikor a hús megsült a vajas szósszal átkenjük a csirkemelleket.
Friss salátával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
Egy kis tálkában keverjük össze a felaprított zöldhagymát, petrezselymet és fokhagymát. A hideg vajat vágjuk négyfelé. Készítsünk elő három tányért, az egyikben keverjük el a tojás...
Elkészítési idő:Nagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom. Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majo...
Elkészítési idő:A csirkemellet kis szeletekre vágom. A hús aljáról leesik egy kis darab, na akkorára. Befűszerezem, tálba teszem és leöntöm joghurttal. Csak annyival, ami szépen bevonja a húst. Ha...
Elkészítési idő: