A páchoz
200 g joghurt - natúr
1 teáskanál akácméz
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál római kömény - őrölt
1 mokkáskanál koriander - őrölt
só
fekete bors (őrölt)
A csirkéhez
400 g csirkemell filé
A páchoz először apróra vágjuk a fokhagymát és lereszeljük a citrom héját.
Egy kis edényben összekeverjük a joghurttal a mézet, koriandert, köményt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, citromhéjat és belenyomjuk a citrom levét is.
Bepácoljuk a húst a joghurtos keverékbe és lefedve, legalább két órára hűtőbe rakjuk.
A pácolási idő eltelte után serpenyőben (vagy sütőben) kb. 15 perc alatt megsütjük a csirkemellet. Félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Saláta, rizs, vagy akár hasábburgonya is remekül passzol hozzá.
- egy éjszakára is benne lehet hagyni a pácban
A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat. Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A csirkemellet felszeleteljük, a karajjal együtt kiklopfoljuk. 2. Egy tepsi alját kevés olajjal kikenjük, ide sorakoztatjuk a sóval és borssal fűszerezett hússzeleteket. A húso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a hűtőből kivett csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk. Most két 25 dkg-os mellel dolgozunk. Egy serpenyőt jó alaposan felhevítünk három evőkaná...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Besózzuk és félre tesszük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megázott jól kinyomkodjuk. Ízesítjük sóval borssal, petrezselyemzöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű