A páchoz
200 g joghurt - natúr
1 teáskanál akácméz
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál római kömény - őrölt
1 mokkáskanál koriander - őrölt
só
fekete bors (őrölt)
A csirkéhez
400 g csirkemell filé
A páchoz először apróra vágjuk a fokhagymát és lereszeljük a citrom héját.
Egy kis edényben összekeverjük a joghurttal a mézet, koriandert, köményt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, citromhéjat és belenyomjuk a citrom levét is.
Bepácoljuk a húst a joghurtos keverékbe és lefedve, legalább két órára hűtőbe rakjuk.
A pácolási idő eltelte után serpenyőben (vagy sütőben) kb. 15 perc alatt megsütjük a csirkemellet. Félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Saláta, rizs, vagy akár hasábburgonya is remekül passzol hozzá.
- egy éjszakára is benne lehet hagyni a pácban
Egy jénai tálat kivajazunk. A húst kiveregetjük, előkészítés után lisztbe mártva elősütjük. A kivajazott jénai tál aljára terítjük a sonkaszeleteket, elrendezzük rajta az elősütö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágom. Az őzgerincformát kibélelem a baconnel. Összekeverem a csirkemell kivételével a hozzávalókat, megkóstolom, hogy elég sós-e (egy kicsit sósabbra lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet jól megmosom és csíkokra vágom fel. Besózom és állni hagyom. A burgonyát meghámozom és kis reszelőn lereszelem, a fokhagymát összetöröm. Ebbe beleütöm a nyers toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a páclét. Egy tálba öntjük az 1 dl olívaolajat, beleszórjuk a fajitas fűszerkeveréket és belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát. A fehér bort is hozzá öntjük. Jól elkeverjük...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű