225 g búzaliszt (BL55)
225 g vaj
225 g porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 mokkáskanál vanília eszencia
eperlekvár
200 ml habtejszín (30-32%-os)
A vajat a porcukorral és pár csepp vaníliával kihabosítjuk. Egyesével belekeverjük a tojásokat, végül pedig a sütőporral vegyített lisztet is hozzáforgatjuk a masszához. Szép, sima homogén állagot kell elérnünk.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát jó alaposan kivajazunk és lisztezünk, ezután beleöntjük a piskótatésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük. Ez kb. 20 perc, de azért érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Ha kissé kihűlt a tortaalap, kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük eperlekvárral, elsimítjuk a felvert tejszínt, és ráhelyezzük a felső piskótát is. Porcukorral koronázzuk meg ezt a királynőhöz méltó desszertet!
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport és a tojásos masszához forgatjuk.Tejfö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűGőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindenféle mindenféle
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz