225 g búzaliszt (BL55)
225 g vaj
225 g porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 mokkáskanál vanília eszencia
eperlekvár
200 ml habtejszín (30-32%-os)
A vajat a porcukorral és pár csepp vaníliával kihabosítjuk. Egyesével belekeverjük a tojásokat, végül pedig a sütőporral vegyített lisztet is hozzáforgatjuk a masszához. Szép, sima homogén állagot kell elérnünk.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát jó alaposan kivajazunk és lisztezünk, ezután beleöntjük a piskótatésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük. Ez kb. 20 perc, de azért érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Ha kissé kihűlt a tortaalap, kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük eperlekvárral, elsimítjuk a felvert tejszínt, és ráhelyezzük a felső piskótát is. Porcukorral koronázzuk meg ezt a királynőhöz méltó desszertet!
Krém A 14 tojás sárgájához hozzáadod a 42 dkg kris.cukrot és gôz fôlôtt mixerrel kevered,elôszôr kis fokozaton és utánna a gyorsabb fokozattal.Amikor látod,hogy szép suru/ kb 5-6...
Elkészítési idő: min 3 óra Nehézség: KözepesDm-es pudingport tettem bele, mint krem. Nem mondom h degeszre ette magát, de legalább kóstolhatta ;) (Kókuszzsírt, a kokuszviragcukrot hasznaltam)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo/?fbid=761187345365348&set=pb.100044222689880.-2207520000.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű