Családireceptkönyv.hu

Croque monsieur melegszendvicse


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


– tojást kenyér
– tejföl
– gépsonka
– gruyere vagy ementáli sajt
– vaj

Elkészítés:


Elkészítési mód: kenjük meg vajjal a kenyérszeleteket és a vajas felével lefelé helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A kenyérszeletek másik felét kenjük be tejföllel, tegyünk rá sonkát, majd szórjuk meg sajttal. Vegyünk újabb szeleteket, kenjünk meg vajjal és helyezzük rá a már sonkával és sajttal megszórt kenyerekre, így készen lesznek a szendvicseink.

A szendvicseket addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és az alsó részük ropogóssá nem válik.

Croque monsieur melegszendvicse

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Melyik zöldféle hasznosul jobban nyersen, ill. főzve
Melyik zöldféle hasznosul jobban nyersen, ill. főzve

Hagyma A hagymafélék (zöld-, lila-, vörös) egyes hatóanyagai nyersen hasznosulnak jobban, mások pedig főzéssel. Szóval, hogy ha hagymát hagymával eszel, mint Kabos Gyula a híres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
HÁZI SAJT 3 ÓRA ALATT
HÁZI SAJT 3 ÓRA ALATT

Tegyük fel a tejet főni, tegyük bele a sót is. Közben a tejfölt verjük fel a tojásokkal. Amikor a tej elkezd főni keverjük bele a tejfölös keveréket, majd ezzel is főzzük 5 perce...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott sajt rizzsel, saját készítésű majonézzel
Rántott sajt rizzsel, saját készítésű majonézzel

A kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez. Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst. A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz. A lepirult rizst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk