– tojást kenyér
– tejföl
– gépsonka
– gruyere vagy ementáli sajt
– vaj
Elkészítési mód: kenjük meg vajjal a kenyérszeleteket és a vajas felével lefelé helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A kenyérszeletek másik felét kenjük be tejföllel, tegyünk rá sonkát, majd szórjuk meg sajttal. Vegyünk újabb szeleteket, kenjünk meg vajjal és helyezzük rá a már sonkával és sajttal megszórt kenyerekre, így készen lesznek a szendvicseink.
A szendvicseket addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és az alsó részük ropogóssá nem válik.
Hagyma A hagymafélék (zöld-, lila-, vörös) egyes hatóanyagai nyersen hasznosulnak jobban, mások pedig főzéssel. Szóval, hogy ha hagymát hagymával eszel, mint Kabos Gyula a híres...
Elkészítési idő:Tegyük fel a tejet főni, tegyük bele a sót is. Közben a tejfölt verjük fel a tojásokkal. Amikor a tej elkezd főni keverjük bele a tejfölös keveréket, majd ezzel is főzzük 5 perce...
Elkészítési idő:A kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez. Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst. A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz. A lepirult rizst...
Elkészítési idő: