12,5 liter víz,1 liter 20 % -os ecet,65 dkg só,1,25 kg cukor,38 gramm timsó,38 gramm citromsav,45 gramm natrium benzoat,13 gramm borkén por,
10 literes edényhez:
5 liter víz,3 dl 20 %-os ecet,25 dkg só,1/2 kg cukor,5 gramm borkénpor,1,5 dkg timsó,1,75 dkg natrium benzoat,1,5 dkg citromsav
Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.
Nagyon praktikus ez az eltevési mód, mert csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, stb.
50 literes, 10 literes, edényre írom le a hozzávalókat. Garantáltan elálló.
Az alábbi mennyiség 50 l-hez elegendő.
Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá...
Elkészítési idő:Megtisztítjuk az uborkát, levágjuk a végeit, és bevágjuk késsel az oldalát. Üvegbe tesszük az uborkát a meggyfalevéllel, a szőlővesszővel, a kaporral, a fokhagymával, a borssal és...
Elkészítési idő: