Családireceptkönyv.hu

Gyümölcs leves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 szem alma, fél kg meggy vagy cseresznye, 3-4 szem barack vagy 8-10 szem szilva, ízlés szerint cukor,1-2 tasak puncs pudingpor,1 pohár tejföl vagy 1 zacskó tejszín, citrom, fahéj, szegfűszeg vagy mézeskalács fűszer keverék

Elkészítés:


Az almákat megpucolom és felkockázom. Felteszem egy lábosba főzni hozzáadom (friss gyümölcs akkor ha félig megpuhult az alma, ha konzerv akkor teljesen megpuhult az alma akkor teszem hozzá) a többi gyümölcsöt. Megédesítem ízlés szerint cukorral és a fűszerkeverékkel majd a citrom levét is belefacsarom. A pudingport elkeverem a tejföllel vagy a tejszínnel és a levesbe beleöntöm majd egyet forr és kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vörösboros meggyleves
Vörösboros meggyleves

-Ha friss meggyből készítjük, megmossuk, kimagozzuk és lecukrozzuk. A vizet feltesszük a fűszerekkel, cukorral, pici sóval főni, beletesszük a friss meggyet. Amikor a leves forr,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piszke szósz
Piszke szósz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Szederkrémleves
Szederkrémleves

A szedret a joghurttal összeturmixoljuk, hígítjuk kevés tejjel, ha szükséges, édesítjük. Lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk