Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
3 ek. méz
2 kk. szódabikarbóna
2 egész tojás
tojás nagyságú zsír
1 csipet só
3 ek tejföl
Krém:
8 ek liszt
1 l tej
1 cs. vaníliás cukor
30 dkg porcukor
1 cs. Ráma (25 dkg)
1/2 dl rum
Csokimáz:
7 dkg vaj
2 ek. tej
2 dkg (1 púpos ek) porcukor
5 dkg kakaópor
A tésztához valókat jól összegyúrjuk, folyamatosan lisztezzük menet közben, mert ragad. Ezután 4 részre osztjuk és laponként tepsi hátán vagy sima sütőlapon (előtte lekenjük vajjal) kisütjük.
A krémet megfőzzük úgy, hogy előbb a lisztet és kevés cukrot simára keverjük pár dl tejjel, majd hozzáadjuk a többi anyagot. Langyosra hűlés után hozzákeverjük a margarint, majd megtöltjük a lapokat.
Tetejére simítjuk az elkészült csokimázat.
A csülköt odatesszük abálódni, jó néhány óra. Miután megpuhult a csülök, kivesszük az edényből. Bármit lehet készíteni belőle „Csak krumplis tésztát ne”. Tésztaszűrőn, átpasszír...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KönnyűA pacalt megtisztítom, ecetes, sós vízben kiáztatom, majd puhára párolom. A főzővízből kivéve felcsíkozom. Elkeverem a lisztet és a tojássárgáját a joghurttal, majd összekeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű