menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes zserbó (Disznós Ágitól)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

60 dkg liszt
20 dkg porcukor
3 ek. méz
2 kk. szódabikarbóna
2 egész tojás
tojás nagyságú zsír
1 csipet só
3 ek tejföl

Krém:

8 ek liszt
1 l tej
1 cs. vaníliás cukor
30 dkg porcukor
1 cs. Ráma (25 dkg)
1/2 dl rum

Csokimáz:

7 dkg vaj
2 ek. tej
2 dkg (1 púpos ek) porcukor
5 dkg kakaópor

Elkészítés:


A tésztához valókat jól összegyúrjuk, folyamatosan lisztezzük menet közben, mert ragad. Ezután 4 részre osztjuk és laponként tepsi hátán vagy sima sütőlapon (előtte lekenjük vajjal) kisütjük.
A krémet megfőzzük úgy, hogy előbb a lisztet és kevés cukrot simára keverjük pár dl tejjel, majd hozzáadjuk a többi anyagot. Langyosra hűlés után hozzákeverjük a margarint, majd megtöltjük a lapokat.
Tetejére simítjuk az elkészült csokimázat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalontüdő zsemlegombóccal
Szalontüdő zsemlegombóccal

A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsi
Marika:   Boci szelet
Marika: Boci szelet

Először a túrós masszát keverjük össze úgy, hogy a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, a cirtom héjával levével jól kikeverjük és a villával áttört túrót majd a lisztet/grízt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hozzávalók az egyéjaszkás zabkásához
Hozzávalók az egyéjaszkás zabkásához

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg mangóleves
Hideg mangóleves

) Két mangó kell négy személynek, nem baj ha nem puhák még, de éretlen, zöld ne legyen. (Ha banánnal összerakjuk a mangót, akkor egy zacskóban 2 nap alatt sokat érik, mert a banán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk