50 dkg liszt, diónyi házi zsírral elmorzsolni. 4,5 dl sós ecetes langyos vízzel kidolgozni aztán pihentetés után kinyújtani,tölteni ,feltekerni):)a víz aránya nem mindig ennyi lényeg hogy se túl kemény se túl lágy tésztát kapjál és hagyni pihentetni kb.20 perc letakarva és olvasztott zsírral megkenni :)
1,5 liter vízbe csipetnyi sót, 10 dkg cukrot, 2-3 szem szegfűszeget, citrom levét, és egy csipet fahéjat teszünk, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd a megt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű4 darab nyers uborkát és 10 darab kovászost apró kockára vágtam. Összeapritottam egy csokornyi petrezselymet, 1 gerezd fokhagymát. Beletettem turmixba és 2 evőkanál tejföllel , va...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés A tésztához az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és gyorsan egyneművé gyúrjuk. Akkorára nyújtjuk, hogy picit túlérjen a formán (lisztezzünk alá, könnyebb lesz ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítéshez szükség van egy robotgépre, szerencsés esetben ez egy tálas mixer, de ha csak kézzel tartós van, az is jó lesz; fontos, hogy az alapanyagok legyenek kimérve, kis t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes