Tészta:
10 dkg liszt,10dkg Rama margarin,1dl víz,4-5 tojás,1 csipet só,1ek.cukor
Krém:
1cs vaníliás puding,4dl tej,15 dkg cukor,2 tojásfehérje
tejszín+habfix
A vizet felforralom, bele a só, a Rama margarin, a cukor, majd lassú tűzre veszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már összeállt, leveszem a tűzről és hozzáadom a tojásokat, amit robotgéppel jól elkeverek.
A masszát a vajjal kikent tepsire kanalazom vagy nyomózsákba téve kis halmokat nyomok, így mutatósabb.
Forró sütőbe sütöm. Míg hűl, addig megcsinálom a krémet. Felfőzöm a pudingport a cukorral és a tejjel. Ha kihűlt hozzákeverem a habbá vert tojásfehérjét. Mindegyik fánkot megtöltöm, majd felvert tejszínhabbal díszítem.
Egy serpenyőben 3 ek vizet felforralunk a kristálycukorral. Addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad, és szirup sűrűségűvé nem kezd válni. Ekkor beleforgatjuk az áfonyát. Csak 1...
Elkészítési idő: 35 percA margarint elmorzsolom a liszttel, cukorral. Hozzáadom a tojás sárgáját és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjak.(eleinte ragad, ezért kell jól kidolgozni.) 6 egyenlő rész...
Elkészítési idő: