6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg darált dió
másfél evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma
25 dkg vaj
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
6 teáskanál instant kávépor
3 evőkanál tej
15 dkg darabokra vágott dió
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
Elkészítjük a pudingot vagy pudingporral vagy tojás és liszt keverékével. Most ez vegyesen van. Felforraljuk a liter tejet és közben egy nagyobb bögrében belerakjuk a 3 db tojás s...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűHozzávalók: 10 dkg cukor 10 dkg darált dió 1 tasak sütőpor 2,5 dl szénsavas ásványvíz 15 dkg liszt 10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tésztát összeállítjuk a hozzávalókból. Hagyjuk megkelni. Utána tepsibe (nagy gáztepsi) simítjuk és kb félig megsütjük. Közben a szeletel...
Elkészítési idő: sok Nehézség: KözepesA tojások fehérjét a cukorral kemény habnak verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd bele keverjük a diót, és az egészet óvatosan összedolgozzuk a kemény habbal. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű