Családireceptkönyv.hu

660.Dán krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 darabhoz:
1 tekercs téglalap alakú leveles tészta
kristálycukor

A krémhez:
170 ml teljes tej
1 egész tojás
50 g cukor
20 g kukoricakeményítő vagy liszt
1 citrom héja

Elkészítés:



A krémet úgy készítjük el, hogy a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, a citrom reszelt héját és jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a hideg tejet, és lassú tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük.
Gyorsan lehűtjük a krémet úgy, nagyon hideg vízbe helyezzük az edényt és folyamatosan keverjük.
A leveles tésztát 6 téglalapra vágjuk, majd mind2 szélükön ferde bemetszéseket készítünk.
Megkenjük a szélüket vízzel, amely ragasztóként fog szolgálni.
A közepükre hosszában kevés krémet teszünk. A tésztacsíkokat egymásra hajtjuk.
Megkenjük vízzel, (vagy ha szeretnénk tojássárgájával) megszórjuk kristálycukorral és kb 30 percig sütjük 180-200 fokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


www.mentaecioccolato.com/danesi-alla-crema

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután fokozatosan hozzáadjuk és belekeverjük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert liszte...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kekszes krémes
Kekszes krémes

4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Bögrés néger szelet,
Bögrés néger szelet,

Tegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári madártej szelet
Nyári madártej szelet

A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk