Családireceptkönyv.hu

Párizsi kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Hozzávalók a diós tésztához:
5 tojás fehérje
38 deka kristály cukor
csipet só
23 deka darált dió
7,5 deka liszt (rétesliszt)
A tojások fehérjét egy olyan tálba kezdem verni csipet sóval melyet majd rá tudom helyezni a lábasra melyben víz lesz (gőzfürdő), kicsinyenként hozzáadom a kristály cukrot majd goz felett jó keményre keverem kézi mixerrel,,,kb. 10-15 percig.
Mikor már jó kemény a tojáshab leveszem a tálat és bele keverem fakanállal a diót és a lisztet. Díszítőcsővel ellátott habzsákba töltöm majd előre elkészített sütőpapírra kifliket nyomok a masszából,,,a sütőpapírt becsíkozom,,,10 centisek a kiflik, így mindegyik egyforma. Egy adagból 28 darab kifli készül, ez két tepsire fér rá,,,,a másik tepsi nem lesz tele. Én két adagból készítettem, 56 darab kiflim lett mert a krém aminek a receptjét le fogom írni pontosan elegendő az 56 párizsi kiflire.
A sutot előmelegítem légkeverésen 150 fokra, mikor bele helyezem a 2 tepsit le veszem a fokot 100-ra és így száradnak a diós kiflik. 2x3-szor kicserélem a tepsiket, nekem kb. Egy jó óra alatt megszáradtok a kiflik, mikor már le tudod venni a sütőpapírról s alul is szilárd, lehet akad benne egypár darab hogy még egy picit puhább már lekapcsolhatod a sutot s hagyod a sütőben kihűlni.

Elkészítés:


Elkészítés:
Krém hozzávalók:
7 deci tej
2 zacskó vaníliás puding
2 evőkanál rétesliszt
2 vaníliás cukor
4 tojás sárgája
25 deka teavaj (lehet margarin is)
15 deka porcukor
Tejből, pudingból, lisztből, vaníliás cukorból pépet főzök, mikor készen van le veszem a tűzhelyről és még forrón hozzákeverem a sárgáját (így biztosan nem ikrásodik meg a sárgájától). Hagyom hűlni, közbe kevergetem ne borozzon be a pép. A vajat habosra keverem majd hozzá keverem a porcukrot és a pépet.
A kész krémet díszítőcsővel ellátott habzsákba töltöm s minden diós kiflire nyomom. Hűtőbe teszem dermedni majd olvasztott csokiba mártom a hideg krémet.

Párizsi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Citromhabos, málnás piskóta
Citromhabos, málnás piskóta

A tejszínhabot felverjük. A tejfölt a cukrokkal és a citromlével+héjjal kikeverjük. A tejfölbe keverjük a kemény habot és a piskótával felváltva tálba rétegezzük a következőképp:...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Kekszes-meggyes lúdláb
Kekszes-meggyes lúdláb

A piskóta hozzávalóból barna piskótát sütünk. A krémhez a 3 dl tejet a vaníliás pudingporral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a por- és vaníliás cukorral habosra keverjük....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Albert kekszes sütemény
Albert kekszes sütemény

A pudingport elkeverjük a kakaóporral és a cukorral/eritrittel, majd kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet feltesszük főni, majd amikor már majdnem forr, belekeverjük a pudin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk