Hozzávalók:
Hozzávalók a diós tésztához:
5 tojás fehérje
38 deka kristály cukor
csipet só
23 deka darált dió
7,5 deka liszt (rétesliszt)
A tojások fehérjét egy olyan tálba kezdem verni csipet sóval melyet majd rá tudom helyezni a lábasra melyben víz lesz (gőzfürdő), kicsinyenként hozzáadom a kristály cukrot majd goz felett jó keményre keverem kézi mixerrel,,,kb. 10-15 percig.
Mikor már jó kemény a tojáshab leveszem a tálat és bele keverem fakanállal a diót és a lisztet. Díszítőcsővel ellátott habzsákba töltöm majd előre elkészített sütőpapírra kifliket nyomok a masszából,,,a sütőpapírt becsíkozom,,,10 centisek a kiflik, így mindegyik egyforma. Egy adagból 28 darab kifli készül, ez két tepsire fér rá,,,,a másik tepsi nem lesz tele. Én két adagból készítettem, 56 darab kiflim lett mert a krém aminek a receptjét le fogom írni pontosan elegendő az 56 párizsi kiflire.
A sutot előmelegítem légkeverésen 150 fokra, mikor bele helyezem a 2 tepsit le veszem a fokot 100-ra és így száradnak a diós kiflik. 2x3-szor kicserélem a tepsiket, nekem kb. Egy jó óra alatt megszáradtok a kiflik, mikor már le tudod venni a sütőpapírról s alul is szilárd, lehet akad benne egypár darab hogy még egy picit puhább már lekapcsolhatod a sutot s hagyod a sütőben kihűlni.
Elkészítés:
Krém hozzávalók:
7 deci tej
2 zacskó vaníliás puding
2 evőkanál rétesliszt
2 vaníliás cukor
4 tojás sárgája
25 deka teavaj (lehet margarin is)
15 deka porcukor
Tejből, pudingból, lisztből, vaníliás cukorból pépet főzök, mikor készen van le veszem a tűzhelyről és még forrón hozzákeverem a sárgáját (így biztosan nem ikrásodik meg a sárgájától). Hagyom hűlni, közbe kevergetem ne borozzon be a pép. A vajat habosra keverem majd hozzá keverem a porcukrot és a pépet.
A kész krémet díszítőcsővel ellátott habzsákba töltöm s minden diós kiflire nyomom. Hűtőbe teszem dermedni majd olvasztott csokiba mártom a hideg krémet.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krém elkészítése: A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral, a pudinporral, és a 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk és hozzáa...
Elkészítési idő:A vajat megolvasztottam,félrehúztam , hozzáadtam a cukrot,kakaót és a felvert tojást folytonosan keverve,nehogy kicsapódjon.Visszatettem a tűzre és alacsony hőfokon folytonos kever...
Elkészítési idő:Egy tálba tesszük a puha vajat, a porcukrot, hozzáadjuk a tojást, a mézet a szódabikarbónát és a tejet. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a masszát a liszthez adjuk és ö...
Elkészítési idő:A lisztet, cukrot, zsírt, sütőport, tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz. A maradék tejet felhasználjuk a töltelékhez. A masszából 3 lapot sütünk (az egyiket...
Elkészítési idő: 50 perc