Kókuszos puszedli:: 30 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 25 dkg vaj, {ráma }
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, A tésztából diónyi gombócokat formálunk, és egy sütőpapíros lemezhez nyomjuk egy picit, hogy az alja sima legyen. Előmelegített sütőben {180 fokon } 20 percig sütjük. Mikor kihűlt félig felvert 1 tojásfehérjével lekenjük a tetejét és kókuszreszelékbe forgatjuk. Ha megszáradt a teteje jól zárható dobozba tároljuk fogyasztásig, és így tároljuk míg el nem fogy. Egy tálcányi egy adag. Én egyszerre 3 adagot készítek mert fogy rendesen, gyors, olcsó, kiadós, és ha váratlan vendég jön, kávé, tea mellé kínálhatjuk vele.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mákot, a morzsát és citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Olajozott, liszt...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesElőször a piskótát sütjük meg, a szokásos módon. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes