Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mascarponés torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


piskóta

Elkészítés:


Piskótalap: a suliban tanult piskótalapot csináltam, az alap receptje a tojásokhoz van számolva, tehát 1 tojáshoz 2 dkg cukor és 2-2,5dkg liszt kell, én ezt 6 tojásból csináltam, csak fel kell szorozni smile hangulatjel kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéhez megy a cukor kétharmada, ezt akkor szorjuk bele amikor mar felig felvertuk a feherjet, kemeny habba kell verni. A maradek egyharmad resz cukor a tojasok sargajahoz megy, ebbe meg egy picike vizet is szoktam tenni, majd habosra kell verni. Utana aprankent adagolva a sargajas habhoz keverjuk fakanallal a felvert feherjet, amikor ez megvan utana keverjuk bele ovatosan a lisztet. En vajazott lisztezett formaba tettem mert elfogyott itthon a sutopapir. 180-190 fokon sutottem, tű probaval ellenoriztem.

Sargakrem:1l tej
15dkg pudingpor vagy liszt( en pudingporral csinaltam mert ugy finomabb)
30dkg cukor
6tojas
A tejet felrakjuk a cukor felevel forrni. A tojasok feherjebol a cukor masik felevel kemeny habot verunk. A tojasok sargajahoz megy a pudingpor, amikor a tej langyos egy kicsit kimerunk belole es elkeverjuk a pudingporos sargajaval csomomentesre, amikor a tej mar felforr meg egy kicsit teszunk a pudingporos sargajas cucchoz hőkiegyenlites celjabol, majd átontjuk a felforrt tejhez és folyamatos keveres mellett addig fozzuk mig besurusodik( ez kb fel perc es be is fog surusodni). Mikor meg forro lazan belekeverjuk a felvert tojasfeherjet. Hagyjuk kihulni. Egy mascarponet ( azt hiszem 25 dkg-os) kikeverunk egy kis lefozott kávéval, igazabol izles szerint ki mennyit tesz bele. Amikor kihult a sargakrem elkiszitettem 1 csomag zselatint es hozzakevertem, majd utana ment bele a kaves mascarpone, amikor ezt elkevertem akkor ment bele 0,5 l felvert tejszin (jo a hulala is vagy az oke tejszin de en meggle tejszint tettem bele), simara kell keverni.
A piskotalapot 2x vagtam el, tehat 3 lapom lett, a keretet amibe sult kore tettem es abban epitettem fel.
Sorrend: piskóta lap
Krem
Kaveba martott babapiskota
Krem
Piskota lap
Krem
Megint kaveba martott babapiskota
Krem
Utolso lap
A tetejere is kentem kremet, utana nekem egy ejszakat pihent a hutoben, de szerintem ez nem szukseges, de egy kis pihentetes kell hogy megdermedjen. Kiszedtem a keretbol, korbekentem a meg maradek kremmel es korberaktam a babapiskotakkal es feldiszitettem a tetejet smile hangulatjel A babapiskotakhoz tortabevono csokit olvasztottam es egy kis olajjal higitottam, es ugy martogattam bele es hagytam hogy megdermedjen a hutoben a csoki rajta, nem szukseges igy csinalni, csoki nelkul is korbe lehet rakni a babapiskotaval. A vegen a tetejere is csurgattam tetszes szerint a maradek olvasztott csokibol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkolikrém Ilusi
Brokkolikrém Ilusi

Brokkolit sós vízben puhára főzzük.leszűrjük ,lecsöpögtetjük,összetörjük villával,vagy mixerrel ,még melegen reszelünk bele sajtot,hogy beleolvadjon,teszünk hozzá majonézt,tejfölt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almaleves
Almaleves

A kockára vágott almát meleg vizben megmossuk. Citromlével cukorral sóval izlés szerint izesített forrásban lévő vizbe rakjuk Ha puhára főtt akkor a tejfólt összekeverjük a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 5 perces hideg gyümölcsleves.
5 perces hideg gyümölcsleves.

A gyümölcsbefőttek levét egy nagy üvegedénybe öntjük, jól lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fahéjat, a tejszínt és a tejet. Alapos keverés után belehelyezzük a magozo...

Elkészítési idő: 5perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar avokádós, diós, zabpelyhes tekercs,
avokádós, diós, zabpelyhes tekercs,

Az avokádót hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd a mézzel együtt turmixoljuk krémmé, majd mehet bele a dió, a szentjánoskenyérfa őrlemény és a mogyoró. Kávédarálóban daráljuk le a zab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk