menu

Családireceptkönyv.hu

Mascarponés torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


piskóta

Elkészítés:


Piskótalap: a suliban tanult piskótalapot csináltam, az alap receptje a tojásokhoz van számolva, tehát 1 tojáshoz 2 dkg cukor és 2-2,5dkg liszt kell, én ezt 6 tojásból csináltam, csak fel kell szorozni smile hangulatjel kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéhez megy a cukor kétharmada, ezt akkor szorjuk bele amikor mar felig felvertuk a feherjet, kemeny habba kell verni. A maradek egyharmad resz cukor a tojasok sargajahoz megy, ebbe meg egy picike vizet is szoktam tenni, majd habosra kell verni. Utana aprankent adagolva a sargajas habhoz keverjuk fakanallal a felvert feherjet, amikor ez megvan utana keverjuk bele ovatosan a lisztet. En vajazott lisztezett formaba tettem mert elfogyott itthon a sutopapir. 180-190 fokon sutottem, tű probaval ellenoriztem.

Sargakrem:1l tej
15dkg pudingpor vagy liszt( en pudingporral csinaltam mert ugy finomabb)
30dkg cukor
6tojas
A tejet felrakjuk a cukor felevel forrni. A tojasok feherjebol a cukor masik felevel kemeny habot verunk. A tojasok sargajahoz megy a pudingpor, amikor a tej langyos egy kicsit kimerunk belole es elkeverjuk a pudingporos sargajaval csomomentesre, amikor a tej mar felforr meg egy kicsit teszunk a pudingporos sargajas cucchoz hőkiegyenlites celjabol, majd átontjuk a felforrt tejhez és folyamatos keveres mellett addig fozzuk mig besurusodik( ez kb fel perc es be is fog surusodni). Mikor meg forro lazan belekeverjuk a felvert tojasfeherjet. Hagyjuk kihulni. Egy mascarponet ( azt hiszem 25 dkg-os) kikeverunk egy kis lefozott kávéval, igazabol izles szerint ki mennyit tesz bele. Amikor kihult a sargakrem elkiszitettem 1 csomag zselatint es hozzakevertem, majd utana ment bele a kaves mascarpone, amikor ezt elkevertem akkor ment bele 0,5 l felvert tejszin (jo a hulala is vagy az oke tejszin de en meggle tejszint tettem bele), simara kell keverni.
A piskotalapot 2x vagtam el, tehat 3 lapom lett, a keretet amibe sult kore tettem es abban epitettem fel.
Sorrend: piskóta lap
Krem
Kaveba martott babapiskota
Krem
Piskota lap
Krem
Megint kaveba martott babapiskota
Krem
Utolso lap
A tetejere is kentem kremet, utana nekem egy ejszakat pihent a hutoben, de szerintem ez nem szukseges, de egy kis pihentetes kell hogy megdermedjen. Kiszedtem a keretbol, korbekentem a meg maradek kremmel es korberaktam a babapiskotakkal es feldiszitettem a tetejet smile hangulatjel A babapiskotakhoz tortabevono csokit olvasztottam es egy kis olajjal higitottam, es ugy martogattam bele es hagytam hogy megdermedjen a hutoben a csoki rajta, nem szukseges igy csinalni, csoki nelkul is korbe lehet rakni a babapiskotaval. A vegen a tetejere is csurgattam tetszes szerint a maradek olvasztott csokibol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanilíás almás pite
Vanilíás almás pite

Elkészítése: A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csörögefánk
Csörögefánk

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a rumot, a sót és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima legyen. Legalább fél órát állni hagyjuk. Ha l...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen
Avatar Ilona Kedvelnék
Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen

A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya
Klasszikus almakompót
Klasszikus almakompót

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük hideg vízzel. Az almákat lepje el. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget. Ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk