Tészta:
70 dkg finomliszt,2 dl tej,20 dkg sertészsír,30 dkg porcukor
2 db tojássárgája,1 csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Töltelék:
10 dkg dió (darált dió + a tészta kikapart belseje)
1 dkg cukrozatlan kakaópor,3 ek sárgabaracklekvár,2 ml rumaroma (ízlés szerint),1 csomag vaníliás cukor,2 dl tej
Díszítés:
3 ml vérnarancs aroma
1 db tojásfehérje
3 ek cukor (kristálycukor)
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát a hűtőbe tesszük pihenni 1 órát.
Dió nagyságú gömböket formázunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A gombócokat előmelegített sütőben 180fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kikaparjuk a belsejét.
A kikapart tésztához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót. Majd hozzáöntjük a lekvárt, a rumaromát, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük vele a tésztát. A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.
A vérnarancs aromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük vele a barack felületét. Utána tojásfehérjével kenjük le, és kristálycukorba forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és reszelt narancshéjjal. A leveles tésztát elővesszük a hűtőből, 10-15 percig szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, azután simára kavarjuk 1 tojással és 3 tojás sárgájával. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, és a tojásos vajhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a mogyorót és az étcsokit, majd fakanállal elkeverjük.. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Nehéz