a tésztához:
6 tojás fehérje,25 dkg porcukor,10 dkg liszt,15 dkg kókuszreszelék
a krémhez:
6 tojás sárgája,8 dl tej.20 dkg cukor,2 csomag vanília ízű főzős pudingpor,25 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
(a tepsi kb. egy A/4-es papír méretének (30 x 20 cm) felel meg)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.
A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen! A margarint a maradék cukorral habosra keverjük. A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.
Hűtőben/hideg helyen kicsit dermedni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágva kínáljuk.
A tésztához a tojást, a mézet, a kakaóport és a margarint gőz fölött elkeverjük. Amikor felolvadt belegyúrjuk a cukrot és a szódabikarbónával vegyített lisztet. Kevés tejet öntünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett felolvasztjuk, majd a liszttel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, 25×35...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztalap készítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 24 × 39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, öntsük bele...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes