Családireceptkönyv.hu

Nutellás csillagsüti


Írta:

Elk. idő: 1,5óra
Adag: 5fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


45 dkg finomliszt átszitálva
kb. 1,8 dl langyos tej
2 tojássárgája
4 dkg friss élesztő
3 dkg puha vaj
7 dkg kristálycukor
1 csipet só

+ 150-200 g mogyorókrém

+ a tetejére 1 felvert tojás

Elkészítés:


1. Az élesztőt egy evőkanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszttel összekeverjük a maradék cukrot és a csipet sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagasztjuk a tésztát. (Lehet dagasztógéppel is vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjával.) Letakarva 30 percig kelesztjük (a duplájára).
2. Majd 4 egyforma részre gömbölyítjük a tésztát, melyeket kinyújtunk egyforma kör alakúra (kb. 3-4 mm vastagra).
3. Sütőpapíros tepsire helyezzük az egyik kört, megkenjük mogyorókrémmel. Erre ráhelyezzük a másik kört, megkenjük mogyorókrémmel. Jön rá a harmadik kör, ezt is megkenjük mogyorókrémmel, majd ráhelyezzük a negyedik tésztakört. A tészta közepére helyezünk egy poharat, melyet enyhén rányomunk, épphogy csak látszódjon a pohár talpnyoma a tésztán. Majd 16 egyforma cikkre vágjuk a tésztát úgy, hogy nem vágjuk be a cikkeket teljesen a tészta közepéig, csak a pohár kör nyomáig. Egy cikket megfogunk a bal kezünkbe, egy cikket a jobb kezünkbe és ellentétes irányba csavarjuk a cikkeket kétszer. Ugyanígy kettesével sorba haladunk, ellentétesen tekerünk minden cikket kétszer. (lásd a lenti fotón)
4. Pihentetjük még a tésztát kb. 20 percig, majd a tetejét lekenjük a felvert a tojással, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15-17 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!) A tészta jó puha lesz, amikor kivesszük a sütőből, ez ne tévesszen meg minket, meg lesz sülve, ha látjuk, hogy már szép barna.

Nutellás csillagsüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes mákos kalács
Meggyes mákos kalács

A mákot állandó keverés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki teljesen. A meggybefőttet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (jól csepegtess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Beigli, finom és szép
Beigli, finom és szép

Többek kérésére, adom a receptet... Tavaly készítettem először az ANDI KONYHÁJA recept alapján, kiváló recept, most is olyan jól sikerült mint akkor! Fontos, hogy a receptet lépésr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha mákos kuglóf (Sóbors)
Puha mákos kuglóf (Sóbors)

A lisztet szitáljuk tálba és keverjük össze a sütőporral. A tojásokat a cukorral keverjük habosra. Miután a tojásokat kikevertük, öntsük hozzá a tejet, joghurtot, olajat, a citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: jaci
Mézes puszedli
Mézes puszedli

A mézet összeolvasztjuk a zsírral (vagy vajjal) és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, majd kevergetve a fűszerkeveréket és a tejfölt. Végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk