Családireceptkönyv.hu

Rizses hús


Írta:

Elk. idő: 1-1,5óra
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg rizs (1 bögre)
1 kg sertéslapocka (kockára vágva)
1 közepes db vöröshagyma (apróra vágva)
1 közepes db tv paprika (apróra vágva)
3 teáskanál fűszerpaprika
4 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
só ízlés szerint
kevés lecsóalap vagy egy kis ketchup(paradicsomlé)
1 dl napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő

Elkészítés:


A hagymát, paprikát, fokhagymát kockákra vágjuk, olajban megfonnyasztjuk, bele a fűszerpaprikát.
2 dl vízzel felengedjük, bele a lecsóalapot, és a paradicsomlevet, ételízesítőt, a kockákra vágott sertéshúst, majd felöntjük 2 dl vízzel, és majdnem puhára főzzük. Ez kb 30 perc, de a hústól is függ (kóstolás), ha szükséges sózzuk.
Beleöntjük a megmosott rizst, és fedő alatt lassan puhára főzzük, időnként megkeverjük, ha szükséges, még vízzel felöntjük. Bársonyos, szaftos állagú legyen, ne legyen száraz.

Rizses hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal recept
Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal recept

A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött cukkinihajók
Töltött cukkinihajók

A cukkiniket félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejüket. Halványan sózzuk, majd fokhagymás olajjal kikenjünk. Kikenünk olajjal vagy vajjal egy tepsit vagy egy jénait, és abba belehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Csirkemell fasírt
Csirkemell fasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell sajtos-burgonyás bundában
Csirkemell sajtos-burgonyás bundában

A csirkemellet felszeleteljük, négy szép szeletünk lesz. Megmossuk,a vizet lecsepegtetjük. Mindkét oldalát besózzuk. A bundához valókat összekeverjük. Először lisztbe, majd a ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk