25 dkg rizs (1 bögre)
1 kg sertéslapocka (kockára vágva)
1 közepes db vöröshagyma (apróra vágva)
1 közepes db tv paprika (apróra vágva)
3 teáskanál fűszerpaprika
4 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
só ízlés szerint
kevés lecsóalap vagy egy kis ketchup(paradicsomlé)
1 dl napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő
A hagymát, paprikát, fokhagymát kockákra vágjuk, olajban megfonnyasztjuk, bele a fűszerpaprikát.
2 dl vízzel felengedjük, bele a lecsóalapot, és a paradicsomlevet, ételízesítőt, a kockákra vágott sertéshúst, majd felöntjük 2 dl vízzel, és majdnem puhára főzzük. Ez kb 30 perc, de a hústól is függ (kóstolás), ha szükséges sózzuk.
Beleöntjük a megmosott rizst, és fedő alatt lassan puhára főzzük, időnként megkeverjük, ha szükséges, még vízzel felöntjük. Bársonyos, szaftos állagú legyen, ne legyen száraz.
A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejüket. Halványan sózzuk, majd fokhagymás olajjal kikenjünk. Kikenünk olajjal vagy vajjal egy tepsit vagy egy jénait, és abba belehe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, négy szép szeletünk lesz. Megmossuk,a vizet lecsepegtetjük. Mindkét oldalát besózzuk. A bundához valókat összekeverjük. Először lisztbe, majd a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű