2 kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 kisebb piros húsos paprika
1 tk só
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
1tk. petrezselyem
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
A paradicsom héját lehúzzuk. Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a aprózott paprikát, és a többi alapanyagot. Hagyományos edényben legalább 2 órát főzzük, de Zepterben elég 1,5 óra. A babérlevet kiszedjük , majd leturmixoljuk.
Befőttes üvegeket kimossuk, megtöltjük a krémmel, majd 1 órán át a gáztűzhelyen vízzel töltött edényben 1 órát gőzöljük. Végén száraz dunsztba tesszük. Pár napig így hagyjuk, majd mehet a spájzba. Ez a dag legalább 10-12 pizzára elegendő
Tartósító nem kell bele, ugyanis a gőzölés, és a száraz dunszt miatt lesz eltartható.
Radem morcovul si telina, curatate si spalate, apoi impreuna cu ceapa taiata pestisor, dafinul si boabele de piper, le punem in vasul cu lapte, pe foc mic, pana ce da in clocot....
Elkészítési idő: 20 percA paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Én külön-külön dolgoztam fel a csípős zöldpaprikákat, és a...
Elkészítési idő:összekeverni
Elkészítési idő: