Hozzávalók 4 adagra
2 púpozott evőkanál libazsír
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
700 g csirkemáj
2 teáskanál majoránna
2 csapott evőkanál fűszerpaprika
100 ml víz
só
A vöröshagymát felszeleteljük, nem kockázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a libazsírt.
Üvegesre pirítjuk a zsíron a vöröshagymát, majd rádobjuk a szeletelt fokhagymát is.
Ezután hozzáadjuk a csirkemájat is. Átforgatjuk vele 1-2 percen át.
Hozzáadjuk a majorannát is. Ezzel is jól átforgatjuk.
Lezárjuk a hőt, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, és rögtön felöntjük a vízzel.
Ízlés szerint sózzuk. További 6-8 percen át főzzük.
Ezzel el is készült a mennyei resztelt csirkemáj. Köretként petrezselymes burgonyát javaslunk.
Karalábévájóval kis gömböket vágunk ki a dinnyéből, amellyel majd díszítjük a kész levesünket. A magokat egy késsel kiszedjük, többi dinnyét darabokra vágjuk, egy kis tejszínt adun...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejbe rakok egy csipet sót, majd beleöntöm a szörpöt. Megy bele a kis porcukor, fahéj, valamint tetszés szerint gyümölcs. A tejszínt csak utoljára rakjuk bele.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű