-2 TOJÁS
-1 tasak vaníliás cukor
-1 csipet só
-2 csapott ek cukor
-1 bögre liszt
-1 bögre tej
-1 bögre reszelt alma (1 nagyobb vagy 2 kisebb darab)
---A bögre 2,5 dl méretű.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk.
--Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
-Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük
-. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
--Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában.
--Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni
.Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel--
-18 db palacsinta lett belőle.
A májat megkaparjuk NEM ÉLES késsel, öszekeverjük a sóval, borssal, tojással, zsemlemorzsával, olajjal és reszelt hagymával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilét hosszú szeletekre felvágjuk, enyhén besózzuk. A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás majd panko morzsa. Felforrósított kókuszolajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral a citrom héjával felforraljuk és a tűzhely szélére húzzuk míg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű