-2 TOJÁS
-1 tasak vaníliás cukor
-1 csipet só
-2 csapott ek cukor
-1 bögre liszt
-1 bögre tej
-1 bögre reszelt alma (1 nagyobb vagy 2 kisebb darab)
---A bögre 2,5 dl méretű.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk.
--Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
-Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük
-. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
--Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában.
--Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni
.Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel--
-18 db palacsinta lett belőle.
1. A kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. 2. Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre dinszteljük. 3. A darált húst tálb...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a vízben áztatott kinyomkodott zsemlét. Ráütjük a nyers tojást, ízlés szerint fűszerezzük, aho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárgarépa, nyers Tápanyagtartalom 100 g-ban Energia 41 kcal 173 kJ Szénhidrátok 9,6 g - Cukrok 4,7 g - Rost 2,8 g Zsír 0,24 g Fehérje 0,93 g A-vitamin ekviv. 835 μg 93% -...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű