-2 TOJÁS
-1 tasak vaníliás cukor
-1 csipet só
-2 csapott ek cukor
-1 bögre liszt
-1 bögre tej
-1 bögre reszelt alma (1 nagyobb vagy 2 kisebb darab)
---A bögre 2,5 dl méretű.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk.
--Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
-Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük
-. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
--Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában.
--Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni
.Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel--
-18 db palacsinta lett belőle.
A piskótához kettévalasztjuk a tojásokat, a fehérjéből az Update Zéró felével kemény habot verünk. A tojássárgáját az Update Zéró másik felével kihabosítjuk, majd a tojásfehérjehab...
Elkészítési idő: 60 percA hasaalja szalonnát kuktába teszem, felöntöm vízzel és a fűszerekkel együtt puhára párolom. Majd kiveszem a kuktából és sütőedénybe teszem és meggrillezem. (Gázsütő grillező rész...
Elkészítési idő:A fejes káposztát egy nagyobb tálba reszeljük, majd kevéske sóval hintjük és hagyjuk állni. Egy másik tálba belereszeljük a megpucolt répákat és a hagymát, majd elkészítjük az önte...
Elkészítési idő: