menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-almatorta


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--15 dkg cukor,
--15 dkg gríz,
--1 vanília,
--15 dkg darált dió,
--5 közepes nagyságú alma
--,6 tojás,
-- 1 sütőpor
KRÉM
-2 evőkanál étkezési zselatin+ 1 dl viz
-2 csomag karamell izű pudingpor
- 6 dl tej
--10 dkg porcukor
- 2 dl tejszin
-1 Ráma margarin

Elkészítés:


A cukrot a tojás sárgájával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a grízt és a vaníliát.
Ezt fél órát pihentetjük,majd hozzáadjuk a meghámozott és lereszelt almát,a diót, a sütőport és végül a tojások felvert habját.
--Két lapot sütünk. vagy a gázsütő nagyobbik lapos tepsijébe öntjük
--180 fokos előmelegitett sütőben 25 perc alatt megsütjük
-miután kihűlt hosszába ketté vágjuk ( vigyázva mert könnyen törik )
-KRÉM
-a pudingport a tejben megfőzzük .a feloldott zselatint belekeverjük
-hűlni hagyjuk
közben a cukrot a margarinnal kikavarjuk
-tejszint kemény habbá verjük
-a cukros margarint a kihűlt pudinghoz keverjük ,majd a tejszinhabot is óvatosan belekeverjük
a lapot megkenjük( hagyunk a tetejére is) majd ráhelyezzük a másik lapot
- a torta tetején ,oldalán is elsimitjuk a krémet
--diszithetjük kókuszreszelékkel,csokival ,darált dióval

Diós-almatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
DUPLÁN TÚRÓS BUKTA
DUPLÁN TÚRÓS BUKTA

A tésztát lehet a kenyérsütő gépben is dagasztani, aztán kivesszük egy kelesztőtálba és duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál: Az élesztőt a langyos tejben 1 evőkanál cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós-mákos bejgli
Diós-mákos bejgli

A tésztát megkelesztjük és négy részre osztjuk.Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük vastagon dió, vagy máktöltelékkel, felcsavarjuk és lisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy a meg...

Elkészítési idő: 2,5
Nehézség: Nehéz
share
Meggyes,vaníliás,túrós piskóta
Meggyes,vaníliás,túrós piskóta

Az egész tojásokat a vízzel és a kristálycukorral fehéredésig verjük, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. A masszát egyenletesen elosztjuk, a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk