--15 dkg cukor,
--15 dkg gríz,
--1 vanília,
--15 dkg darált dió,
--5 közepes nagyságú alma
--,6 tojás,
-- 1 sütőpor
KRÉM
-2 evőkanál étkezési zselatin+ 1 dl viz
-2 csomag karamell izű pudingpor
- 6 dl tej
--10 dkg porcukor
- 2 dl tejszin
-1 Ráma margarin
A cukrot a tojás sárgájával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a grízt és a vaníliát.
Ezt fél órát pihentetjük,majd hozzáadjuk a meghámozott és lereszelt almát,a diót, a sütőport és végül a tojások felvert habját.
--Két lapot sütünk. vagy a gázsütő nagyobbik lapos tepsijébe öntjük
--180 fokos előmelegitett sütőben 25 perc alatt megsütjük
-miután kihűlt hosszába ketté vágjuk ( vigyázva mert könnyen törik )
-KRÉM
-a pudingport a tejben megfőzzük .a feloldott zselatint belekeverjük
-hűlni hagyjuk
közben a cukrot a margarinnal kikavarjuk
-tejszint kemény habbá verjük
-a cukros margarint a kihűlt pudinghoz keverjük ,majd a tejszinhabot is óvatosan belekeverjük
a lapot megkenjük( hagyunk a tetejére is) majd ráhelyezzük a másik lapot
- a torta tetején ,oldalán is elsimitjuk a krémet
--diszithetjük kókuszreszelékkel,csokival ,darált dióval
A lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a süt...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, amíg teljesen feloldódik, majd még két percig bugyogtatjuk. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, leöntjük a forró vízzel, alaposan ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd szép vékonyra kisodorjuk egy nagy asztal mentén. Megkenjük a langyos zsírral és félbehajtjuk, majd le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaós kekszet morzsásra daráljuk. 2. Összekeverjük a kiolvasztott gesztenyemasszával és a felkockázott hideg vajjal. 3. Belesimítjuk egy 22-23 cm-es tortaforma aljába...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz