--15 dkg cukor,
--15 dkg gríz,
--1 vanília,
--15 dkg darált dió,
--5 közepes nagyságú alma
--,6 tojás,
-- 1 sütőpor
KRÉM
-2 evőkanál étkezési zselatin+ 1 dl viz
-2 csomag karamell izű pudingpor
- 6 dl tej
--10 dkg porcukor
- 2 dl tejszin
-1 Ráma margarin
A cukrot a tojás sárgájával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a grízt és a vaníliát.
Ezt fél órát pihentetjük,majd hozzáadjuk a meghámozott és lereszelt almát,a diót, a sütőport és végül a tojások felvert habját.
--Két lapot sütünk. vagy a gázsütő nagyobbik lapos tepsijébe öntjük
--180 fokos előmelegitett sütőben 25 perc alatt megsütjük
-miután kihűlt hosszába ketté vágjuk ( vigyázva mert könnyen törik )
-KRÉM
-a pudingport a tejben megfőzzük .a feloldott zselatint belekeverjük
-hűlni hagyjuk
közben a cukrot a margarinnal kikavarjuk
-tejszint kemény habbá verjük
-a cukros margarint a kihűlt pudinghoz keverjük ,majd a tejszinhabot is óvatosan belekeverjük
a lapot megkenjük( hagyunk a tetejére is) majd ráhelyezzük a másik lapot
- a torta tetején ,oldalán is elsimitjuk a krémet
--diszithetjük kókuszreszelékkel,csokival ,darált dióval
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A diót ledaráljuk. A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, szódapor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal, a porcukorral, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Egy sütőpapírral bélelt (20×30 centis) tepsibe nyomkodjuk a tésztát lisztes kézzel (mert a tészta ragacsos)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a krémet: A tojások sárgáját egy kis lábasban simára keverjük a cukrokkal és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet, alaposan elkeverjük, és kis lángon folyamatos keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű