6 tojás
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
½ dl rum
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 cs tortadara
A tojások sárgáját a cukorral, margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a lisztes sütőport, majd a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük, hozzáöntjük a tortadarát.
Margarinnal, liszttel kikent őzgerincformába öntjük, 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt kisütjük.
Tetejét porcukorral meghintjük, de csoki mázzal is bevonhatjuk.
Ebből az adagból 2 őzgerinc formát tölthetünk meg.
Almát lereszeljük. A tojást, a lisztet, a porcukrot, az étolajat, a csipet sót és a szódabikarbónát összekeverjük,majd a lereszelt almát beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit oldd fel a langyos tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást, a szalalkálit, a kétféle cukrot. Gyúrd össze, majd oszd öt egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször érdemes az öntetek elkészítéséve kezdeni, mert úgyis hidegen kell azokat felhasználni. 1. A vaníliakrémhez kikeverjük a pudingport a cukorral, tojássárgákkal, vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 2.) A többi hozzávalót konyhai robotgéppel habosra keverjük. 3.) Az olajjal megkenjük a kuglófformát (vagy kivajazzuk) és beliszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz