Családireceptkönyv.hu

Ischler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
csipet só, csipet sütőpor

25 dkg étcsokoládé vagy étcsokolládé bevonó

20 dkg savanykás lekvár (pl. ribizlilekvár)

Elkészítés:


A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra.Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islereket, -ezek nagyon jópofák és imádják őket a gyerekek- vagy maradhatunk a normál méretű islernél, ehhez 7 cm-es korongokat érdemes készíteni.Kivajazott kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat.180 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle nem kezd el aranybarnára színeződni (ez kb. 10 perc). Figyeljünk rá, hogy ne süssük tovább, mert akkor nagyon ki fog száradni és nem gyengül majd vissza.A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk kb. 1 teáskanálnyi lekvárral. Ne spórold ki belőle, mert úgy finom az isler, ha jó lekváros!

Az islereket tegyük a hűtőbe, amíg előkészülünk a bevonáshoz.

Az étcsokoládé bevonót egy kis olajjal olvasszunk fel gőz felett.

Egy tálcára tegyünk szilikonos sütőpapírt.

Az islerek tetejét egyesével mártsuk az olvasztott csokoládéba az alsó peremig, csöpögtessük le, majd helyezzük a tálcára dermedni.

Dekorálhatjuk szórócukorral vagy fehér csokoládéval a tetejüket.



​.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az isler akkor igazán finom, ha legalább fél napot van ideje megpuhulni és az ízek össze tudnak érni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habroló
Habroló

A tészta elkészítése nagyon egyszerű. Mindent összegyúrunk és egy órára hűtőbe tesszük.Majd nagyon vékonyra sodorjuk és 2 cm csíkokra vágjuk. A felszeletelt csíkokat srégen tekerj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vízes piskóta (anyu féle)
Vízes piskóta (anyu féle)

A tojássárgáját a cukkaral habosra keverjük és 4 kanál vízzel, és a vaníliás cukorral, a tojásfehérjéket 2 kanál vízzel és a citromlével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grizes mézes
Grizes mézes

A tésztához a liszt kivételével az összes alapanyagot gőz fölött összemelegítem ,gázról levesszük a lisztet hozzáadom,4 cipót csinálunk. Nyújtom 200 fokon sütöm. A krémhez a teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Havas háztető
Havas háztető

A sütőporral elvegyített lisztet cukorral, margarinnal és a tejföllel összedolgozzuk. 15 egyforma darabra osztjuk, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben a meggye...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk