menu

Családireceptkönyv.hu

Ischler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
csipet só, csipet sütőpor

25 dkg étcsokoládé vagy étcsokolládé bevonó

20 dkg savanykás lekvár (pl. ribizlilekvár)

Elkészítés:


A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra.Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islereket, -ezek nagyon jópofák és imádják őket a gyerekek- vagy maradhatunk a normál méretű islernél, ehhez 7 cm-es korongokat érdemes készíteni.Kivajazott kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat.180 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle nem kezd el aranybarnára színeződni (ez kb. 10 perc). Figyeljünk rá, hogy ne süssük tovább, mert akkor nagyon ki fog száradni és nem gyengül majd vissza.A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk kb. 1 teáskanálnyi lekvárral. Ne spórold ki belőle, mert úgy finom az isler, ha jó lekváros!

Az islereket tegyük a hűtőbe, amíg előkészülünk a bevonáshoz.

Az étcsokoládé bevonót egy kis olajjal olvasszunk fel gőz felett.

Egy tálcára tegyünk szilikonos sütőpapírt.

Az islerek tetejét egyesével mártsuk az olvasztott csokoládéba az alsó peremig, csöpögtessük le, majd helyezzük a tálcára dermedni.

Dekorálhatjuk szórócukorral vagy fehér csokoládéval a tetejüket.



​.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az isler akkor igazán finom, ha legalább fél napot van ideje megpuhulni és az ízek össze tudnak érni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Felhő szelet
Felhő szelet

A hozzávalókat összekeverjük, a massza felét zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaót simára keverünk benne, ráöntöm a már tepsiben lévő masszára és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti gyümölcskenyér (Sóbors)
Húsvéti gyümölcskenyér (Sóbors)

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk mérni a hozzávalókat. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk vízbe - vagy gyümölcslébe, rumba - egy órára, majd szűrjük le. A nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés Meggyes ötperces
Bögrés Meggyes ötperces

a tojásokat ketté váalasztjuk - a sárgájat + cukrot addig kevergetjük amig a cukor elolvad -bele keverjük a vaniliát + citrom reszelt héját + vizet ( vagy tejet ) -a fehér...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Epres joghurttorta
Epres joghurttorta

A joghurtot, a cukrot és a zselatint összekeverjük, majd kéz melegre langyosítjuk. Amíg hűl, a habport a tejjel habosra keverjük, beledaraboljuk a 10 dkg epret, és az egészet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk