Családireceptkönyv.hu

Ischler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
csipet só, csipet sütőpor

25 dkg étcsokoládé vagy étcsokolládé bevonó

20 dkg savanykás lekvár (pl. ribizlilekvár)

Elkészítés:


A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra.Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islereket, -ezek nagyon jópofák és imádják őket a gyerekek- vagy maradhatunk a normál méretű islernél, ehhez 7 cm-es korongokat érdemes készíteni.Kivajazott kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat.180 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle nem kezd el aranybarnára színeződni (ez kb. 10 perc). Figyeljünk rá, hogy ne süssük tovább, mert akkor nagyon ki fog száradni és nem gyengül majd vissza.A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk kb. 1 teáskanálnyi lekvárral. Ne spórold ki belőle, mert úgy finom az isler, ha jó lekváros!

Az islereket tegyük a hűtőbe, amíg előkészülünk a bevonáshoz.

Az étcsokoládé bevonót egy kis olajjal olvasszunk fel gőz felett.

Egy tálcára tegyünk szilikonos sütőpapírt.

Az islerek tetejét egyesével mártsuk az olvasztott csokoládéba az alsó peremig, csöpögtessük le, majd helyezzük a tálcára dermedni.

Dekorálhatjuk szórócukorral vagy fehér csokoládéval a tetejüket.



​.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az isler akkor igazán finom, ha legalább fél napot van ideje megpuhulni és az ízek össze tudnak érni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós stangli
Diós stangli

A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és szép sűrűre verjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Kelesztés nélküli kalács
Kelesztés nélküli kalács

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Házi főzött csokikrém
Házi főzött csokikrém

2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk