3-4 alma
3 tojás
25dkg liszt
2.kanál cukor
150 ml hideg tej
150 ml szódaviz vagy ásványviz
csipet só
ha nagyon sürü lehet még szódavizet
olaj a sütéshez
a palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál
az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk
vékony karikákat vágunk
a serpenyőt előkészitjük
pici olajjal kikenjük
az alma karikákat egyenként belemártjuk a palacsinta masszába s aztán a serpenyőbe helyezzük
annyit tegyünk a serpenyőbe hogy kényelmesen elférjenek
ha megsült az egyik oldala megforditjuk
tálra szedjük és fahéjjas porcukorral megszorjuk
minden alkalommal mikor tesszük az uj kis almás palacsintákat a serpenyőt meg kell olajozni
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. Az olajon az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom...
Elkészítési idő: 60 - 120 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet egy lábosban kezdjük el melegíteni, dobjuk bele a sót, és adjuk hozzá a vaníliát, az édesítőszert, és mielőtt felforrna, keverjük bele csomómentesen a dará...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA 4 tojást keverd össze sóval, borssal, majd add hozzá a reszelt cukkinit és a parmezánt. Keverd össze a masszát, és egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 180 fokon 20 p...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű