3-4 alma
3 tojás
25dkg liszt
2.kanál cukor
150 ml hideg tej
150 ml szódaviz vagy ásványviz
csipet só
ha nagyon sürü lehet még szódavizet
olaj a sütéshez
a palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál
az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk
vékony karikákat vágunk
a serpenyőt előkészitjük
pici olajjal kikenjük
az alma karikákat egyenként belemártjuk a palacsinta masszába s aztán a serpenyőbe helyezzük
annyit tegyünk a serpenyőbe hogy kényelmesen elférjenek
ha megsült az egyik oldala megforditjuk
tálra szedjük és fahéjjas porcukorral megszorjuk
minden alkalommal mikor tesszük az uj kis almás palacsintákat a serpenyőt meg kell olajozni
Előkészületek, ha nem tudtunk szeletelt mandulát vásárolni: Ha csak friss, héjas mandulát tudtunk vásárolna, akkor azt blansírozni kell. Erre nemcsak azért van szükség, hogy a héj...
Elkészítési idő:A hagymát apró kockára vágjuk,a gombát tisztítjuk ,fel daraboljuk,megpároljuk a hagymát,rátesszük a gombát,só,bors ,fokhagymapor,majoránna,tárkony ,ízesítésnek,ha megpuhult a gomba...
Elkészítési idő:Kevés tejben a cukorral,meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük az olajjal, sóval, köménymaggal, élesztővel, és a maradék tejjel, és langyos tejjel duplájár...
Elkészítési idő: