Családireceptkönyv.hu

Almás palacsinta


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 alma

3 tojás

25dkg liszt

2.kanál cukor

150 ml hideg tej

150 ml szódaviz vagy ásványviz

csipet só

ha nagyon sürü lehet még szódavizet

olaj a sütéshez

Elkészítés:


a palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál

az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk

vékony karikákat vágunk

a serpenyőt előkészitjük

pici olajjal kikenjük

az alma karikákat egyenként belemártjuk a palacsinta masszába s aztán a serpenyőbe helyezzük

annyit tegyünk a serpenyőbe hogy kényelmesen elférjenek

ha megsült az egyik oldala megforditjuk

tálra szedjük és fahéjjas porcukorral megszorjuk

minden alkalommal mikor tesszük az uj kis almás palacsintákat a serpenyőt meg kell olajozni

Almás  palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marcipán házilag
Marcipán házilag

Előkészületek, ha nem tudtunk szeletelt mandulát vásárolni: Ha csak friss, héjas mandulát tudtunk vásárolna, akkor azt blansírozni kell. Erre nemcsak azért van szükség, hogy a héj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gombafasírt
Gombafasírt

A hagymát apró kockára vágjuk,a gombát tisztítjuk ,fel daraboljuk,megpároljuk a hagymát,rátesszük a gombát,só,bors ,fokhagymapor,majoránna,tárkony ,ízesítésnek,ha megpuhult a gomba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás,virslis pávaszem
Pizzás,virslis pávaszem

Kevés tejben a cukorral,meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük az olajjal, sóval, köménymaggal, élesztővel, és a maradék tejjel, és langyos tejjel duplájár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk