-Ez a mennyiség 1/2 adagnak felel meg
--25 dkg háztartási keksz
--600 g savanykás alma tisztítva (idared)
--1/2 teáskanál őrölt fahéj
--6 dkg kristálycukor
--2 csomag vanília pudingpor
--1 evőkanál citromlé
--7 dkg étcsokoládé
--Egy magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel
--A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1/2 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét , majd felforraljuk.
Közben a 2 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.
A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk.
--A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.
Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.
Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.
Egy nagy keverőtálba öntsük bele a cukrot, joghurtot és olajat. Majd fakanál segítségével keverjük jól el. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindig csak egyet, ami...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Bekapcsolom a sütőt közepes hőfokra és sütőpapírral kibélelem a tepsit. 2. A lisztet és a sütőport átszitálom, jól elkeverem. 3. A puha margarint a porcukorral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfe...
Elkészítési idő: 84 perc Nehézség: KözepesElkészítése: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű