menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-pudingos kekszes szelet


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-Ez a mennyiség 1/2 adagnak felel meg
--25 dkg háztartási keksz
--600 g savanykás alma tisztítva (idared)
--1/2 teáskanál őrölt fahéj
--6 dkg kristálycukor
--2 csomag vanília pudingpor
--1 evőkanál citromlé
--7 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


--Egy magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel
--A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1/2 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét , majd felforraljuk.
Közben a 2 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.
A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk.
--A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.
Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.
Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.

Almás-pudingos kekszes szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Mogyorókrémes-tejszínhabos palacsintatorta
Mogyorókrémes-tejszínhabos palacsintatorta

A palacsintához az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 	 Kókuszkrémes csokiskeksz
Kókuszkrémes csokiskeksz

A tésztához a lisztet, kakaóport, sót, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy tálba szitáljuk, morzsoljuk el benne a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáreszeljük a citromhéjat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Túrófánk
Túrófánk

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy fakanállal összekeverjük, majd a tojásfehérje habját lazán hozzáforgatjuk. A masszából...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Macaron
Macaron

A macaronhoz való tojásfehérjét lefedjük, és sütés előtt néhány napig hűtőben pihentetjük. A mandulalisztet meg a porcukrot átszitáljuk, és 55 g tojásfehérjével jól összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk