-Ez a mennyiség 1/2 adagnak felel meg
--25 dkg háztartási keksz
--600 g savanykás alma tisztítva (idared)
--1/2 teáskanál őrölt fahéj
--6 dkg kristálycukor
--2 csomag vanília pudingpor
--1 evőkanál citromlé
--7 dkg étcsokoládé
--Egy magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel
--A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1/2 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét , majd felforraljuk.
Közben a 2 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.
A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk.
--A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.
Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.
Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.
A tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton félig felverem. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót, egy csepp ecetet, és magas fokozaton kemény habbá verem. A sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukrokkal, sóval, tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg lereszelt almákat. A tojások fehérjéből ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük. A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sütőfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű