-Ez a mennyiség 1/2 adagnak felel meg
--25 dkg háztartási keksz
--600 g savanykás alma tisztítva (idared)
--1/2 teáskanál őrölt fahéj
--6 dkg kristálycukor
--2 csomag vanília pudingpor
--1 evőkanál citromlé
--7 dkg étcsokoládé
--Egy magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel
--A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1/2 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét , majd felforraljuk.
Közben a 2 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.
A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk.
--A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.
Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.
Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesI. Habosra keverjük a cukrokat a joghurttal és a tojással, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és jól eldolgozzuk. A végeredmény egy lágy massza lesz. II. Forró olajba evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat megpucolom, apró kockákra vágom. (Villával is szét lehet nyomni. Ha így készül, akkor a muffin belseje puhább, kissé zabkása szerű lesz. Kisebb babáknak talán jobb így....
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy nagy tálba teszünk és összeturmixoljuk, majd a muffinformába öntjük. A formát csak 3/4-ig töltsük meg, különben a sütemény „túlcsordul”. Ha fém muffinformát ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű