500 g liszt,
1 csomag sütőpor,
250 g margarin,
250 g porcukor,
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só,
1 evőkanál reszelt citromhéj (elhagyható),
4 tojás,
2 dl tej
Elkészítés:
1. Bekapcsolom a sütőt közepes hőfokra és sütőpapírral kibélelem a tepsit.
2. A lisztet és a sütőport átszitálom, jól elkeverem.
3. A puha margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citromhéjjal habosra keverem.
4. Fokozatosan hozzákeverem a porcukros margarinhoz a tojásokat és jól elkeverem. Ha kicsit hideg a margarin, egy-két kanál lisztel, segítek a masszán, hogy homogén állagú legyen.
5. A liszt harmadát hozzákeverem a margarinhoz, aztán fellazítom a tej felével, utána a liszt második harmada, majd a maradék tej, végül a liszt következik. A lényeg, hogy utoljára a liszt kerüljön a masszába.
6. A tepsibe öntöm a sűrű masszát és betolom a sütőbe, aranybarnára sütöm.
Ez az én univerzális süti receptem. Ha tepsibe öntöm és meggyet szórok rá, akkor meggyes süti. Ha elfelezem és az egyik részbe kakaót teszek akkor márványos süti. Ha akarom kókuszos muffin, ha mogyorót, mazsolát és fahéjat teszek bele akkor mogyorós süti.
A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentes...
Elkészítési idő: 80 minA kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...
Elkészítési idő:A dióbelet egy tiszta konyharuhába csavarjuk, és húsklopfolóval megütögetjük, félre tesszük. A gyümölcsöket meghámozzuk, kivágjuk a magházat, kockákra vágjuk őket, és félre tesszü...
Elkészítési idő: