--1-kg pulykahús
--4 doboz vörösbab
-2 fej vöröshagyma
-4-gerezd fokhagyma
-2 db zöldpaprika
-zsiradék
-ételízesítő
-őrölt bors
-fűszerpaprika
-só
-A vöröshagymát, a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk.
-A hagymákat zsiradékon üvegesre dinszteljük
--,Ezután hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Ha a hús levet eresztett, azt elfőzzük annyira, hogy a hús kilátszon a léből, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a lé besűrűsödik. Beletesszük a paprikát, tovább főzzük, míg puha nem lesz. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Fűszerezzük, felforraljuk, rászórjuk a
fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A pörkölt levét mindig pótoljuk, hogy a húst éppen ellepje, de a végére azt is elfőzzük, hogy a hús kilátszon.
Ekkor hozzáadjuk a vörösbabot annyi lével, hogy elfedje a húst, összeforraljuk.
Tálaláskor aki szereti tejföllel és Erős Pistával is ízesíthetjük.
A húst egyforma kockákra vágjuk. A póréhagymát és a vöröshagymát karikára szeleteljük. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk. A zöldbabot összevágjuk. A fejes káposztát durvár...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában elfelezzük. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket az ágakról lesimítjuk. Az egészet összeka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 20×30 cm-es, 6 cm magas tepsit. 2 A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és a főzővízbe 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű