--1-kg pulykahús
--4 doboz vörösbab
-2 fej vöröshagyma
-4-gerezd fokhagyma
-2 db zöldpaprika
-zsiradék
-ételízesítő
-őrölt bors
-fűszerpaprika
-só
-A vöröshagymát, a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk.
-A hagymákat zsiradékon üvegesre dinszteljük
--,Ezután hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Ha a hús levet eresztett, azt elfőzzük annyira, hogy a hús kilátszon a léből, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a lé besűrűsödik. Beletesszük a paprikát, tovább főzzük, míg puha nem lesz. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Fűszerezzük, felforraljuk, rászórjuk a
fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A pörkölt levét mindig pótoljuk, hogy a húst éppen ellepje, de a végére azt is elfőzzük, hogy a hús kilátszon.
Ekkor hozzáadjuk a vörösbabot annyi lével, hogy elfedje a húst, összeforraljuk.
Tálaláskor aki szereti tejföllel és Erős Pistával is ízesíthetjük.
A krumplikat felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Amíg fő a hagymákat apróra vagdossuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, majd fehére...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA spagetti tésztát félbe törve a szokásos módon kifőzzük. Közben elkészítjük a bolognai ragut. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, a szár aljából annyit törünk le, hogy már ne legyen fás, majd meghámozzuk a burgonyát is. A spárgát picit sós, cukros és citromos vízben...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű