--1-kg pulykahús
--4 doboz vörösbab
-2 fej vöröshagyma
-4-gerezd fokhagyma
-2 db zöldpaprika
-zsiradék
-ételízesítő
-őrölt bors
-fűszerpaprika
-só
-A vöröshagymát, a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk.
-A hagymákat zsiradékon üvegesre dinszteljük
--,Ezután hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Ha a hús levet eresztett, azt elfőzzük annyira, hogy a hús kilátszon a léből, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a lé besűrűsödik. Beletesszük a paprikát, tovább főzzük, míg puha nem lesz. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Fűszerezzük, felforraljuk, rászórjuk a
fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A pörkölt levét mindig pótoljuk, hogy a húst éppen ellepje, de a végére azt is elfőzzük, hogy a hús kilátszon.
Ekkor hozzáadjuk a vörösbabot annyi lével, hogy elfedje a húst, összeforraljuk.
Tálaláskor aki szereti tejföllel és Erős Pistával is ízesíthetjük.
Egy bögre rizst pirítsunk fehérre némi olajon, majd önsük fel kétszer annyi vízzel (egy picivel lehet több) sózzuk meg ízlés szerint és hagyjuk párolódni fedő alatt kis-közepes lán...
Elkészítési idő: ? Nehézség: KönnyűA húsból pörköltet készítünk, majd a levét leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kizsírozunk, s alulra vékony burgonyaszeleteket rakunk, amelyre sorban pörköltet, karikára vágott z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdarált húst ősszekeverjük a megdinsztelt vöröshagymával ,füszerekkel só,bors némi apritott kaporral -a tököt megmossuk ( nem kell meghámozni) kb.2 újnyi vastag henger formár...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű