-30 dkg cukor
-10 evőkanál víz
-12 dkg margarin
-30 dkg darált keksz
-30 dkg darált dió
-5dkg főző csoki
-1 evőkanál kakaó
felmelegítjük a vizet + cukrot,amikor forr levesszük a tüzről
-hozzáadjuk a margarint + a darált diót + darált kekszet
-kiolajozunk egy zománcozott tepsit vagy jénait ( 31/19 cm )
-a masszát ketté osztjuk a fele marad világosan
-a másik félbe belekeverjük a kakaót + csoki darabokat
-egy sütőpapirt a forma nagyságura vágjuk és ezen nyújtjuk ki a tésztát
-a sodrófára folpackot tekerünk ...igy nem ragad rá a süti
-a világos reszt is ketté osztjuk a felét a a sütőpapiron elegyengetjük és a formába boritjuk ...a papirt lehúzzuk róla
-jöhet a kakaós rész amivel ugyan igy járunk el
-ketté osztjuk a felét kinyújtjuk és a fehér tésztára boritjuk és igy tovább ..-jön megint a világos s utoljára a kakaós
-hűtőbe tesszük pihenni másnapig
-végül csoki máz kerül a tetejére
-miután a csoki megdermedt szeleteljük 1.5x4 cm alakura
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A töltelék többi hozzávalóját összedolgozzuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítővel fehéredésig habosítjuk. A habbá vert édesítős tojásba belekeverjük a natúr joghurtot. Folyamatos keverés közben apránként a joghurtos tojásos masszához cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk. A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az as...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát készítjük el először. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet is. A lisztet, a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű