250 g búzaliszt (BL55)
150 g vaj
200 g kristálycukor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 db alma
7 g sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 g mazsola
100 g dió (durvára tört)
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk.
2
A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük.
3
Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, és szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük.
4
Hozzáadjuk mazsolát, durvára tört diót és az almát, összekeverjük.
5
Vajjal kikent lisztezett kuglófformába öntjük.
6
180 C fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Én kb. 40 perc elteltével minden esetben alufóliával fedem le, hogy ne legyen nagyon sötét a teteje, mert kell neki az 1 óra sütés.
7
Ha megsült rácsra tesszük kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk a kész almás kuglófot.
A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük és elvegyítjük egymással. A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadunk egy kicsit a lisztes keverékből is. A puha vajat is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 12x23 centis kenyérsütőformát. Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a fűszereket, a sütőport és a sót. Egy másik...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok, rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmehámozzuk az almákat, kettévágjuk, kiszedjük a magházat 3 tojás sárgáját és 1 teljes tojást a cukorral jó habosra kikavarunk hozzáadjuk a margarint, vaníliát és fél citrom resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű