Családireceptkönyv.hu

Kuglóf almás diós mazsolás


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g búzaliszt (BL55)
150 g vaj
200 g kristálycukor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 db alma
7 g sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 g mazsola
100 g dió (durvára tört)

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk.
2
A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük.
3
Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, és szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük.
4
Hozzáadjuk mazsolát, durvára tört diót és az almát, összekeverjük.
5
Vajjal kikent lisztezett kuglófformába öntjük.
6
180 C fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Én kb. 40 perc elteltével minden esetben alufóliával fedem le, hogy ne legyen nagyon sötét a teteje, mert kell neki az 1 óra sütés.
7
Ha megsült rácsra tesszük kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk a kész almás kuglófot.

Kuglóf almás diós mazsolás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Pattogatott kukorica torta
Pattogatott kukorica torta

Kevés olajon só nélkül ki pattogtattam a kukoricát. Erre öntöttem a vízgőz felett megolvasztott csokit jól összekevertem és a sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába öntöttem még m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
576. Szalagos fánk
576. Szalagos fánk

Élesztőt futtatni. Hozzá a többi anyag, dagasztani. Lágy tésztát kapunk. Tetejét liszttel megszórni, letakarni, másfélszeresére keleszteni, /3/4- 1.óra/, utána lisztezett deszká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Maracuja mousse
Maracuja mousse

A gyümölcsök kikapart magjait és levét simára keverjük a kókusztejszínnel, a kókuszzsírral, a vaníliával, az eritrittel és a mézzel. (Az édesítés elég egyéni, lehet glicinnel is éd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Mónika
működőképes normál palacsinta
működőképes normál palacsinta

A lisztet a sóval és a cukorral elkeverjük, majd a többit is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Minden sütés előtt olajat teszünk a serpenyőbe

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk