- 2 db cukkini (közepes méretű)
- 5 ek. kókuszliszt
- 5 ek. nyírfacukor
- 5 ek. libazsír
- 8 tojás
- 100 g mazsola
- 2 citrom leve
A cukkiniket megpucoljuk és lereszeljük. Beleöntjük a citromok kicsavart levét. Mehet hozzá 5 púpos evőkanál kókuszliszt. Nagyjából 5 evőkanál nyírfacukor (ezt sütés előtt ellenőrizni kell, és ha nem elég édes, növelni). A zsírt felolvasztjuk és ezt is hozzáöntjük. Beleütjük a tojásokat és bő 100 gramm körüli mazsolát (ízlés szerint). Az egész masszát nagyon alaposan összekeverjük.
Beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt formába (mi most kuglófot használtunk). Előmelegített sütőben 180-200°C-on addig sütjük, ameddig késsel megszurkálva azt tapasztaljuk, hogy már nem nyers a közepe. Ez most 40 percet sült.
Célszerű teljesen hagyni kihűlni felvágás előtt - így kevésbé esik szét a közepe.
A tésztához a zsírt a tojással keverjük ki. Egy másik tálba rakjuk bele a joghurtot, lisztet, cukrot, sütőport majd hozzáadom a zsíros tojást és kézi mixerel kavarjuk ki jól. Lisz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverem a cukorral és a tejföllel, majd jöhet bele a cirtomhéj is. A lisztben elkeverem a sót, a sütőport és eldolgozom a tojásos részben. Végül a csokidarát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokat külön sütjük meg. A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, darált mákkal, majd hozzákeverjük a szódaporral elvegyített lisztet és a tejfölt. Jól kikeverjük é...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz