- 2 db cukkini (közepes méretű)
- 5 ek. kókuszliszt
- 5 ek. nyírfacukor
- 5 ek. libazsír
- 8 tojás
- 100 g mazsola
- 2 citrom leve
A cukkiniket megpucoljuk és lereszeljük. Beleöntjük a citromok kicsavart levét. Mehet hozzá 5 púpos evőkanál kókuszliszt. Nagyjából 5 evőkanál nyírfacukor (ezt sütés előtt ellenőrizni kell, és ha nem elég édes, növelni). A zsírt felolvasztjuk és ezt is hozzáöntjük. Beleütjük a tojásokat és bő 100 gramm körüli mazsolát (ízlés szerint). Az egész masszát nagyon alaposan összekeverjük.
Beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt formába (mi most kuglófot használtunk). Előmelegített sütőben 180-200°C-on addig sütjük, ameddig késsel megszurkálva azt tapasztaljuk, hogy már nem nyers a közepe. Ez most 40 percet sült.
Célszerű teljesen hagyni kihűlni felvágás előtt - így kevésbé esik szét a közepe.
1. A puha margarint, a cukrot, az egész tojásokat habosra keverjük. 2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. 3. A citromhéjat reszeljük le. 4. A tojásos masszához adju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, a darált mandulát, vagy diót, a porcukrot, a vajat és az aromát egy tálba tesszük, meggyúrjuk a tésztát. Fóliával lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 23x23 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A nádcukrot és a vajat tegyük egy mélyebb serpenyőbe, majd alacsony lángon melegítsük őket ö...
Elkészítési idő: 15+30 perc Nehézség: Könnyű