tészta:
1kg liszt
4dl tej
7dkg élesztő
3ek olaj
10dkg cukor
pici só
töltelék:
25dkg mák
15dkg cukor
egy citrom reszelt héjja
+leve
annyi forró tej hogy képlékeny legyen,
ez élesztőt fel futtatom a tejjel pici cukorral
össze állitom az alapanyagokat
45percig kelesztem
kelés után még egyszer át gyúrom
pici darabokat csipek belöle (kb jó tenyérnyi)
kinyújtom kb 45-ször 10cm-re
meg kenem a mákkal (hosszára)
fel tekerem ekkor kapunk egy hosszú mákos rudat
ezután fel tekerem csiga formára
meg kenem egy fel vert tojással meg szórom egész mákkal
220fokos sütöbe aranysárgára sütöm
A cukrokat a habhoz keverjük óvatosan és 5 ek-nyit félreteszünk belőle. A maradék habhoz keverjük óvatosan a mogyorót és a fahéjat. Olajos kézzel golyókat formálunk a masszából é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűI. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá. A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját. A habot apránként keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a puha margarinnal elkeverjük. Felváltva a tejet és a kakaóporos lisztet is belerakjuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Kicsit még keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve jeges v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű