tészta:
1kg liszt
4dl tej
7dkg élesztő
3ek olaj
10dkg cukor
pici só
töltelék:
25dkg mák
15dkg cukor
egy citrom reszelt héjja
+leve
annyi forró tej hogy képlékeny legyen,
ez élesztőt fel futtatom a tejjel pici cukorral
össze állitom az alapanyagokat
45percig kelesztem
kelés után még egyszer át gyúrom
pici darabokat csipek belöle (kb jó tenyérnyi)
kinyújtom kb 45-ször 10cm-re
meg kenem a mákkal (hosszára)
fel tekerem ekkor kapunk egy hosszú mákos rudat
ezután fel tekerem csiga formára
meg kenem egy fel vert tojással meg szórom egész mákkal
220fokos sütöbe aranysárgára sütöm
A 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágd félbe az avokádókat, szedd ki a magjukat, és a belsejüket kanalazd a robotgépbe, vagy ha botmixered van, egy keverőtálba. 2. Csorgasd rá a mézet, vagy agave szirupot. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, citromhéj). Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű