Piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1/2 cs sütőpor
Sárgabarack lekvár
Krémhez:
1/2 kg túró
3 dl habtejszín
15-20 dkg porcukor
1,5 dl tej vagy gyümölcslé
1 cs étkezési zselatin
gyümölcs (itt eper)
Különválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Mikor kész, nedves konyharuhára tesszük és feltekerjük. Amíg hűl, megcsináljuk a krémet.
A tejszínt egy kicsit felverjük, hozzákeverjük a túrót és a cukrot. Minél tovább keverjük, annál krémesebb lesz.
1,5 dl tejet vagy gyümölcslét meglangyosítunk, és elkeverjük benne a zselatint, összekeverjük a túrós krémmel.
Belekeverjük a kis kockákra vágott gyümölcsöt.
A piskótatekercset megkenjük lekvárral és feltekerjük, kb 1 cm-es darabokra vágjuk.
Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, beletesszük a felszeletelt piskótatekercs 90%-át, beletesszük a krémet, és lefedjük a maradék piskótatekerccsel.
Pár órára hűtőbe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük (kb 10 perc folyamatos keverés). A lisztet a sütőporral elkeverjük és a pudingporral együtt...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA megmosott almákat reszeljük le. (Az eredeti receptben meg volt pucolva, de én szándékosan rajta hagytam a héját. Abban van a vitamin! :-D Nem utolsó sorban pedig olyan szép a kés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű