Piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1/2 cs sütőpor
Sárgabarack lekvár
Krémhez:
1/2 kg túró
3 dl habtejszín
15-20 dkg porcukor
1,5 dl tej vagy gyümölcslé
1 cs étkezési zselatin
gyümölcs (itt eper)
Különválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Mikor kész, nedves konyharuhára tesszük és feltekerjük. Amíg hűl, megcsináljuk a krémet.
A tejszínt egy kicsit felverjük, hozzákeverjük a túrót és a cukrot. Minél tovább keverjük, annál krémesebb lesz.
1,5 dl tejet vagy gyümölcslét meglangyosítunk, és elkeverjük benne a zselatint, összekeverjük a túrós krémmel.
Belekeverjük a kis kockákra vágott gyümölcsöt.
A piskótatekercset megkenjük lekvárral és feltekerjük, kb 1 cm-es darabokra vágjuk.
Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, beletesszük a felszeletelt piskótatekercs 90%-át, beletesszük a krémet, és lefedjük a maradék piskótatekerccsel.
Pár órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 kiskanál cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a porcukrot, tojást, a maradék tejet, olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak). Ezután tesszük bele f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű