menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk tepsiben sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:50 dkg liszt,3 dkg friss élesztő,2,7 dl tej,7 dkg cukor,5 dkg vaj,1/2 kávéskanál só, 2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár a tetejére: porcukor

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.

 Fánk tepsiben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar VILLÁMGYORS FAHÉJAS-ALMÁS SÜTI
VILLÁMGYORS FAHÉJAS-ALMÁS SÜTI

ELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes
Krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SÁRGABARACKOS MÁGLYARAKÁS
SÁRGABARACKOS MÁGLYARAKÁS

a zsemléket másfél cm vastagra vágtam....a tojásokat ketté vettem és a sárgához 8 evőkanál cukrot adtam jól kikevertem és felöntöttem a 8 dl tejjel hozzáadva a vaníliás cukrot.......

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bejgli
Bejgli

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk