a tésztához:50 dkg liszt,3 dkg friss élesztő,2,7 dl tej,7 dkg cukor,5 dkg vaj,1/2 kávéskanál só, 2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár a tetejére: porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zsemléket másfél cm vastagra vágtam....a tojásokat ketté vettem és a sárgához 8 evőkanál cukrot adtam jól kikevertem és felöntöttem a 8 dl tejjel hozzáadva a vaníliás cukrot.......
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Könnyű