50 dkg natúr gesztenye
4 tojás
15 dkg méz
1 teáskanál rumaroma
20 dkg kókuszolaj
A csokoládéhoz
2 dkg kókuszolaj
2 dkg kakaópor
1 dkg méz
Kézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat formálunk a tésztából, amelyeket a várható szétterülésre gondolva egymástól
5 cm távolságban sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 175 fokon 13 percig sütjük a kekszet. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládéhoz összekeverjük valamennyi hozzávalót, majd kiskanállal mindegyik keksz tetejének egyik felére simítunk belőle. A csokoládé teljes megkeményedéséig hűtőbe helyezzük.
Hidegen fogyasztva, csokoládéval a tetején igazán különleges finomság.
Maroni termékek: http://maroni.hu/
http://pocakpanna.blogspot.hu/
Pocakpanna
A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. 2 Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat...
Elkészítési idő:A tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Csipetnyi sóval ízesítem. Kihűtöm. A mascarponét a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbeg...
Elkészítési idő: 45 percA kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: