50 dkg natúr gesztenye
4 tojás
15 dkg méz
1 teáskanál rumaroma
20 dkg kókuszolaj
A csokoládéhoz
2 dkg kókuszolaj
2 dkg kakaópor
1 dkg méz
Kézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat formálunk a tésztából, amelyeket a várható szétterülésre gondolva egymástól
5 cm távolságban sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 175 fokon 13 percig sütjük a kekszet. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládéhoz összekeverjük valamennyi hozzávalót, majd kiskanállal mindegyik keksz tetejének egyik felére simítunk belőle. A csokoládé teljes megkeményedéséig hűtőbe helyezzük.
Hidegen fogyasztva, csokoládéval a tetején igazán különleges finomság.
Maroni termékek: http://maroni.hu/
http://pocakpanna.blogspot.hu/
Pocakpanna
Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk. Sütőpapíron kisodorjuk, a papírral együtt a tepsibe helyezzük, ha szükséges kézzel elegyengetjük. Elősütjük (kb 12-15 perc). Ezalatt elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesbarna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegtetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhozzávalókat jól összedolgozzuk és 4 részre osztjuk. Vékony lapokat lapokat sütünk belőle. Töltelék: 2 tojás sárgáját , a 2 ek. porcukorral habosra keverjük, majd belerakunk 4 e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű