menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés-csokoládés keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg natúr gesztenye
4 tojás
15 dkg méz
1 teáskanál rumaroma
20 dkg kókuszolaj
A csokoládéhoz
2 dkg kókuszolaj
2 dkg kakaópor
1 dkg méz

Elkészítés:


Kézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat formálunk a tésztából, amelyeket a várható szétterülésre gondolva egymástól
5 cm távolságban sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 175 fokon 13 percig sütjük a kekszet. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokoládéhoz összekeverjük valamennyi hozzávalót, majd kiskanállal mindegyik keksz tetejének egyik felére simítunk belőle. A csokoládé teljes megkeményedéséig hűtőbe helyezzük.

Hidegen fogyasztva, csokoládéval a tetején igazán különleges finomság.

Maroni termékek: http://maroni.hu/

http://pocakpanna.blogspot.hu/

Trükkök, tippek, praktikák:


Pocakpanna

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fantasztikus sütemény
Fantasztikus sütemény

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos "apácafingocska"
Narancsos "apácafingocska"

Egy kisebb lábosba öntjük a tejet és a narancsvirágvizet. Hozzáadjuk a cukrot, a felkockázott vajat, valamint a lereszelt narancshéjat. Az egészet összemelegítjük, majd mielőtt fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dani
Finom gyümölcskenyér
Finom gyümölcskenyér

6 tojássárgáját 15 dkg cukorral és fél csomag vaniliáscukorral habosra keverjük azután hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a sütöport majd legvégül a 6 tojásfehérje keményre vert habját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás lepény
Almás lepény

1 Először az almát megpucoljuk, lereszeljük majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. 2 A margarint a lisztben elmorzsolom, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk