menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés-csokoládés keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg natúr gesztenye
4 tojás
15 dkg méz
1 teáskanál rumaroma
20 dkg kókuszolaj
A csokoládéhoz
2 dkg kókuszolaj
2 dkg kakaópor
1 dkg méz

Elkészítés:


Kézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat formálunk a tésztából, amelyeket a várható szétterülésre gondolva egymástól
5 cm távolságban sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 175 fokon 13 percig sütjük a kekszet. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokoládéhoz összekeverjük valamennyi hozzávalót, majd kiskanállal mindegyik keksz tetejének egyik felére simítunk belőle. A csokoládé teljes megkeményedéséig hűtőbe helyezzük.

Hidegen fogyasztva, csokoládéval a tetején igazán különleges finomság.

Maroni termékek: http://maroni.hu/

http://pocakpanna.blogspot.hu/

Trükkök, tippek, praktikák:


Pocakpanna

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rákóczi túrótorta
Rákóczi túrótorta

A liszttel elmorzsolt vajhoz hozzáadod a cukrot meg a tojás sárgákat, és összegyúrod. Ha esetleg nem állna össze rendesen egy nagyon kevés tejet tehetsz hozzá de mindig csak kevese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Csupa csokis pite (körtével)
Csupa csokis pite (körtével)

A tésztához a lisztet a kakaóporral, a sóval, a porcukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Mehet hozzá az olvasztott, de nem forró étcsoki, a tojás sárgája, és a rum. Gyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpehelylisztes palacsinta
Zabpehelylisztes palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi fánk
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Farsangi fánk

A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk