3 tojásból készült piskótalap
3-4 ek. savanykás lekvár
40 dkg tehéntúró
2 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 citrom
4 dl tejszín
2 tasak vaníliás cukor
6 zselatinlap (vagy 102 l folyadékhoz való zselatinpor)
6 kivi
1 zacskó színtelen tortabevonó szelé
4 dkg mandulaforgács
A piskótát elkészítjük, kihűltjük.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, hozzászűrjük a citrom levét.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint (a csomagoláson olvasható módon) beáztatjuk hideg vízben, és egy lábaskában, szelíd tűzön felolvasztjuk. Hozzáadjuk 2-3 evőkanálnyi túrókrémet, gyors mozdulatokkal elkeverjük, az egészet a túróhoz adjuk, majd kanalanként, kíméletesen, de alaposan beledolgozzuk a tejszínhabot.
A krémet a piskótapra simítjuk, fóliával betakarjuk és 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt 1 órával meghámozzuk a kivit, vékonyan felkarikázzuk, és körkörösen, kissé egymásra csúsztatva, kirakjuk vele a torta tetejét. A zacskón olvasható utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, bevonjuk vele a torta tetejét, és kb. fél órára , dermedésig, hidegre tesszük.
A mandulaforgácsot zsiradék nélkül világossárgára pirítjuk és ezzel díszítjük a torta oldalát.
A tojássárgáját, a porcukrot, a vízzel habosra keverjük, hozzáadunk, a darált diót, a lisztet, a sütőport, a tojások habját. Kb. 30 perc alatt megsütjük. A krémhez a darált diót a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben csipet sóval külön-külön megfőzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és beleresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött kikeverjük, majd a 45 dkg liszttel összegyúrjuk. Négy lapot sütünk vajazott tepsi hátulján. 180 fokon 8-10 perc alatt megsül....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű