-16 darab babapiskóta ( én a dupláját használtam)
-3 dl tej
-vaniliás cukor izlés szerint + porcukor
-25 dkg gesztenye massza
-1 doboz ( 200 ml )édes tejszin
-1 tabla étcsoki
A tejet meglangyositjuk bele a vanilia + porcukor ( attól függ milyen édesen szereted )
-a babapiskotákat megmártjuk ebbe a cukros tejben és egy jénai tál aljára sorakoztatjuk , a gesztenye masszát reszeljün
-a csokit megolvasztjuk és elfelezzük ...felét rácsorgatjuk a gesztenyére ...a másik felét higitjuk kevés tejjel úgy, hogy öntet sűrűségű legyen (
-Én tettem még egy sor piskótát és megismételtem az eljárásokat piskota,geszenye ,csoki )
Végül a tejszinhabot kemény habbá verjük és rá simitjuk a tetejére erre csurgatjuk a megmaradt csokit
A margarint a porcukorral, sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már mehet is egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe, majd a sütőbe. Tűpróbáig sütjük. Ha megsül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű