menu

Családireceptkönyv.hu

Boszorkány máglya


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-16 darab babapiskóta ( én a dupláját használtam)
-3 dl tej
-vaniliás cukor izlés szerint + porcukor
-25 dkg gesztenye massza
-1 doboz ( 200 ml )édes tejszin
-1 tabla étcsoki

Elkészítés:


A tejet meglangyositjuk bele a vanilia + porcukor ( attól függ milyen édesen szereted )
-a babapiskotákat megmártjuk ebbe a cukros tejben és egy jénai tál aljára sorakoztatjuk , a gesztenye masszát reszeljün
-a csokit megolvasztjuk és elfelezzük ...felét rácsorgatjuk a gesztenyére ...a másik felét higitjuk kevés tejjel úgy, hogy öntet sűrűségű legyen (
-Én tettem még egy sor piskótát és megismételtem az eljárásokat piskota,geszenye ,csoki )
Végül a tejszinhabot kemény habbá verjük és rá simitjuk a tetejére erre csurgatjuk a megmaradt csokit

Boszorkány máglya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer ♥ Mandulás-lekváros linzer
Linzer ♥ Mandulás-lekváros linzer

A margarint a porcukorral, sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyítet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Szilvás pite
Szilvás pite

Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gyors bögrés túrós
gyors bögrés túrós

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már mehet is egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe, majd a sütőbe. Tűpróbáig sütjük. Ha megsül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos tejberizs
Pudingos tejberizs

A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk