-16 darab babapiskóta ( én a dupláját használtam)
-3 dl tej
-vaniliás cukor izlés szerint + porcukor
-25 dkg gesztenye massza
-1 doboz ( 200 ml )édes tejszin
-1 tabla étcsoki
A tejet meglangyositjuk bele a vanilia + porcukor ( attól függ milyen édesen szereted )
-a babapiskotákat megmártjuk ebbe a cukros tejben és egy jénai tál aljára sorakoztatjuk , a gesztenye masszát reszeljün
-a csokit megolvasztjuk és elfelezzük ...felét rácsorgatjuk a gesztenyére ...a másik felét higitjuk kevés tejjel úgy, hogy öntet sűrűségű legyen (
-Én tettem még egy sor piskótát és megismételtem az eljárásokat piskota,geszenye ,csoki )
Végül a tejszinhabot kemény habbá verjük és rá simitjuk a tetejére erre csurgatjuk a megmaradt csokit
A mézet a vajjal megolvasztjuk, langyosra hűtjük. A tojásokat a porcukorral és a citromlével elkeverjük, a mézhez adjuk. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a fűszerkeveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát alaposan összegyúrjuk – kétfelé vesszük. Az egyik felét kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe. Erre kerül a töltelék A tészta maradék részét – tésztareszelővel a habos töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 8 tojásfehérjéből, a 8 ek lisztből és a 8 ek cukorból piskótát sütünk. A tojás sárgájából, a kristálycukorból, a vaníliás cukorból, a lisztből és a tejből főzött krémet készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a vajjal, mézzel, vaníliával felforraljuk és ezzel a kifliket leforrázzuk. 2. Egy kivajazott tepsibe óvatosan áttesszük a leforrázott kifliket. 3. A mák, cukor, citrom...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű