-25 dkg liszt
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
-1 sütőpor
-4 tojás
-2 db .citrom leve -
-2 db citrom reszelt héja
-1-2 csipet só
SZIRUP
-18 dkg porcukor
-6 teáskanál víz
-3 teáskanál citromlé
-TETEJÉRE
-porcukor ,kandírozott citromhéj ,, vagy aki szereti --citrom karikák negyedbe vágva
-Öntsük egy mély tálba a lisztet, sütőport ,az előre megolvasztott margarint ,a cukrot ,a sót ,a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd keverjük össze
- adjuk hozzá egyenként a tojásokat
- az egészet jól dolgozzuk össze
-öntsük a masszát egy vajjal kikent ,lisztel megszórt tepsibe
- tepsi amiben sütöttem /// 32 / 21 cm
és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe 25 percre
-ekkor ellenőrízük átsült-e mindenhol
SZIRUP
-a sziruphoz tegyük egy lábosba a vizet + cukrot + citromlevet
-az egészet forraljuk fel, majd öntsük a még meleg tésztára a forró szirupot
-igy hagyjuk kihűlni
-tetejét szórjuk meg porcukorral és díszítsük kandírozott citromhéjjal
Egy 22x25 cm formát kevés vajjal kikenünk és liszttel kiszórjuk. A barackbefőttet leszűrjük, majd a barackokat vékony szeletekre vágjuk. A kevert tésztához a puha vajat a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtos poharat használva mérceként kimérünk mindent és összekeverjük. Sütés 180 fokon 18-20 perc. Kb 30 db lesz .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük, fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a 6 dkg olvasztott margarint és végül a lisztet. A masszához durvára vágott diót, mogyorót, mazsolát és szárított gy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű