-25 dkg liszt
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
-1 sütőpor
-4 tojás
-2 db .citrom leve -
-2 db citrom reszelt héja
-1-2 csipet só
SZIRUP
-18 dkg porcukor
-6 teáskanál víz
-3 teáskanál citromlé
-TETEJÉRE
-porcukor ,kandírozott citromhéj ,, vagy aki szereti --citrom karikák negyedbe vágva
-Öntsük egy mély tálba a lisztet, sütőport ,az előre megolvasztott margarint ,a cukrot ,a sót ,a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd keverjük össze
- adjuk hozzá egyenként a tojásokat
- az egészet jól dolgozzuk össze
-öntsük a masszát egy vajjal kikent ,lisztel megszórt tepsibe
- tepsi amiben sütöttem /// 32 / 21 cm
és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe 25 percre
-ekkor ellenőrízük átsült-e mindenhol
SZIRUP
-a sziruphoz tegyük egy lábosba a vizet + cukrot + citromlevet
-az egészet forraljuk fel, majd öntsük a még meleg tésztára a forró szirupot
-igy hagyjuk kihűlni
-tetejét szórjuk meg porcukorral és díszítsük kandírozott citromhéjjal
Az almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Amikor az alma már levet engedett,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a margarinnal egy robotgép segítségével kikeverjük, hozzáadjuk a csipet sót, a reszelt citrom héját és a tojásokat. A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd a sütőporos...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat beleteszem egy kerek hőálló edénybe(a sorrend mindegy).A tojások fehérjét a sárgájától nem kell szétválasztani. Jól összekavarom,amíg sima nem lesz,és 6 percre bet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót a joghurtos pohárral mérünk ki és tojások+cokor+olaj+joghurt+citromlé+összekevert szárazanyagok sorrendjében a robotgéppel összekeverjük. Vékonyan kiva...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz