4 tojás
2 pohár tetszőleges ízű joghurt
4 kanál lekvár
2 sütőpor
2 vaníliás cukor
4 pohár liszt
2 pohár cukor
1 pohár olaj
Ízlés szerint dió, mazsola, gumicukor, műzli, kandírozott gyümölcs
A joghurtos poharat használva mérceként kimérünk mindent és összekeverjük.
Sütés 180 fokon 18-20 perc.
Kb 30 db lesz .
A tészta alap, az ízesítés pedig az aktuális hangulatunktól függ.
Fagyi adagoló kanállal adagoljuk. A kanált csak 2/3 részig merítsük így szépen feljön.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alaposan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt sárgabarackot 15 percre vízbe áztatjuk. A friss gyümölcsöt megmossuk félbevágjuk és kimagozzuk. A margarint a cukorral és csipetnyi sóval eldolgozzuk, majd a tojásokat és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as).A tepsit néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a tejjel, a liszttel, a sóval, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű