60 dkg liszt
-25 dkg margarin vagy vaj
-3 kanál porcukor
-egy csipet só
-2-3 kanál tejföl
-kevés tej
3 dkg élesztö
Töltelék
lekvár
tálaláskor
porcukor
az élesztöt kevés tejjel felfutattjuk pici cukorral
-a vajat vagy margarint elmorzsoljuk a lisztel +a felfutatott élesztőval + só+ tejföl
-jól összegyúrjuk
ha kell egy pici tejet még lehet hozzá adni hogy jól nyújtható tésztát kapjunk
-nem kell pihentetni
-kinyújtjuk egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk
-közepébe lekvárt teszunk,ráhajtjuk egyik oldalát és a villával rögzitjük hogy ne folyjon ki belöle a lekvár
-sütöpapirral kibélelt tepsiben sorakoztatjuk
-felvert tojással megkenjük
előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsütjük
-amikor kihült megszorjuk vaniliás porcukorral
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 22 centis kapcsos to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat turmixgépben krémmé turmixoltam, majd fagyasztóba tettem, fél óránként újra turmixoltam (háromszor).
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet csipet sóval, sütőporral elkevertem, majd a margarinnal elmorzsoltam. A tojássárgát a cukorral és a tejföllel összekevertem, majd az egészet a liszthez öntöttem és tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű