1 kg piros szinű húsos paprika vagy pritamin paprika
-1 kg erős paprika
-1 kg érett paradicsom
-20 dkg só
-a paprikákat kicsumázzuk,
-a paradicsomot feldaraboljuk
-az egészet kétszer ledaráljuk
-1/2 órát főzzük,sűritjűk
én kicsit a botmixerrel pépesítettem
-bele a só ( aki akar 1 mokkáskanál nátriumbenzoatot )
-üvegekbe kanalazzuk
-lezárjuk
-5 percre fejre állitjuk
-másnapig pokrócban hagyom kihülni
A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA burgonyát megreszelem, levét kinyomom, majd összekeverem a pástétommal, a tojással, a fokhagymával és megsózom, megborsozom. Annyi zsemlemorzsát öntök hozzá, hogy keménykés massz...
Elkészítési idő: 20-40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A karfiolt rózsákra szedem, és sós vízben megfőzöm. Közben az olívaolajon megfuttatok 2 gerezd reszelt fokhagymát, beleteszem az apró kockára vágott csirkemellet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűErdei gyümölcskrém Mirelit gyümölcsből készítettem-eper,áfonya és málna- Felforraltam 3 dl vízben,majd 1 dl vízben feloldott 60 g kukorica keményítővel besűrítettem.Egy sűrű gyü...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű