1 kg piros szinű húsos paprika vagy pritamin paprika
-1 kg erős paprika
-1 kg érett paradicsom
-20 dkg só
-a paprikákat kicsumázzuk,
-a paradicsomot feldaraboljuk
-az egészet kétszer ledaráljuk
-1/2 órát főzzük,sűritjűk
én kicsit a botmixerrel pépesítettem
-bele a só ( aki akar 1 mokkáskanál nátriumbenzoatot )
-üvegekbe kanalazzuk
-lezárjuk
-5 percre fejre állitjuk
-másnapig pokrócban hagyom kihülni
A gyógynövényeket tegyük egy befőttesüvegbe, majd öntsük fel a felmelegített almaecettel. Fedjük le. Vigyázzunk, hogy a keverék fémmel ne érintkezzen. Hagyjuk négy hétig állni, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gurig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMákos: A tojás sárgáit az édesítővel, fahéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mákot. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal a krémhez vegyítjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű